O noua reprezentatie Hamlet si Noi

O noua reprezentatie Hamlet si Noi

Laboratorul de Arta va invita miercuri, 30 mai 2018, la orele 19.00, in incinta Centrului European Cultural si de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Balcescu‟ (Str. 11 Iunie, nr. 41, Sector 4, Bucuresti), la „Hamlet si Noi‟, un spectacol – laborator pus in scena de Antoaneta Cojocaru, dupa piesa „Hamlet‟ de William Shakespeare. Productia are in vedere marile teme ale operei dramaturgului originar din Stratford-upon-Avon. Dragostea, relatia cu autoritatea, moartea, cat si renasterea sunt prezentate intr-o maniera contemporana, manifestarea aducand in atentia publicului problemele cu care s-a confruntat si inca se mai confrunta societatea romaneasca postdecembrista.

Despre spectacol si demersurile proiectului

Spectacolul “Hamlet si noi” isi propune sa fie si un manifest social, care sa trezeasca potentialul creator, potential aflat intr-o forma latenta oriunde privim in jurul nostru. In fiecare luna, Laboratorul de Arta dedica o reprezentatie promovarii caselor de patrimoniu din Bucuresti, dorind sa atraga atentia asupra importantei prezervarii cladirilor istorice. Relatia teatru-arhitectura-istorie-spectator devine simbiotica in prestatia celor 22 de actori.

Desi “Hamlet si noi” vine cu o abordare itineranta, fiind jucat pana acum la Muzeul National de Istorie, Muzeul National de Arta al Romaniei, Palatul Sutu, Vila Oromolu, Cercul Militar si Casa Universitarilor, cartierul general al spectacolului si totodata locul pe care protagonistii il numesc acasa ramane Centrul European Cultural si de Tineret pentru UNESCO Nicolae Balcescu. De altfel, evenimentul de pe 30 mai 2018 va fi a XVI-a reprezentatie sustinuta de ambitiosii actori.

Regizoarea spectacolului, Antoaneta Cojocaru, vede necesitatea unei lumi mai bune si intr-o continua schimbare.

„Acest demers artistic, ce are in spate o lume noua, este cel mai aproape de aceste nazuinte. Cred cu tarie ca trebuie sa sadim ceva in societate, in special cand nu ne este comod sa o facem. Si mai cred ca arta trebuie pretuita in societatea contemporana la valoarea ei: inestimabila. Multumesc personal tuturor celor ce s-au implicat activ in acest demers‟, mai spune Antoaneta Cojocaru.

Scriitoarea Ana Barton vede o punte pe care cei 22 de actori o ofera spectatorului cu mintea deschisa.

„Antoaneta Cojocaru a creat spectacolul ‟Hamlet si noi‟, in care spectatorul simte ca joaca pe parcursul celor trei ore, ca este unul dintre ‟noi‟, ca nu exista un ‟ei‟, ca nu are cum sa se sustraga lumii care se desfasoara in el, nu doar in fata lui. E un spectacol ametitor in care ai sentimentul ca fiecare este fiecare. Acest spectacol este dincolo de ‟imi place‟, de ‟nu-mi place‟, acest spectacol te primeste in el fara sa te forteze, fara sa te invite explicit‟, considera Ana Barton.

Laboratorul de Arta este o organizatie non-guvernamentala, care are ca scop promovarea initiativelor artistice de impact din mai multe domenii de activitate. Teatrul, dansul, muzica, pictura, fotografia, literatura, filmul si desigur designul reprezinta tot atatea portaluri de educare prin arta. Laboratorul de Arta incearca sa fie o alternativa la societatea de consum cu care se confrunta fiecare dintre noi zi de zi.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related