Festivalul Romanian Design Week pune Bucureștiul pe harta celor mai creative orașe din Europa

Festivalul Romanian Design Week pune Bucureștiul pe harta celor mai creative orașe din Europa

În zilele de 19 și 20 mai, Bucureștiul va avea parte de unul dintre cele mai efervescente weekend-uri din an, prin organizarea unor evenimente menite să atragă atenția asupra dezvoltării urbane prin proiecte valoroase și a modului prin care capitala poate fi poziționată pe harta orașelor creative din Europa. Aceste acțiuni vor avea loc în Cartierul Creativ, în cadrul Romanian Design Week 2018 (RDW).

La această ediție, festivalul își propune să demonstreze potențialul creativității de a deveni un instrument de coeziune comunitară, un ingredient util în procesele de regenerare urbană, dar și o resursă pentru strategiile de dezvoltare economică.

Pentru a susține acest discurs, RDW include mai multe formate în 2018, formate care urmăresc să sublinieze dialogul dintre diferite discipline, dar și oportunitatea abordărilor complementare în design. Festivalul cuprinde, de asemenea, și o serie de evenimente conexe, care vor trasa harta spațiilor și a inițiativelor care promovează și încurajează dezvoltarea designului și a industriilor creative locale, precum și acest weekend dedicat Cartierului Creativ.

Weekend în Cartierul Creativ are drept scop încurajarea utilizării responsabile, inteligente și creative a spațiului public, precum și generarea de dialog și coeziune între diverși actori implicați în industriile creative locale. Prin manifestările ce vor avea loc în cadrul lui, cei aflați în București vor avea acces la un oraș plin de energie creativă, de contraste și de proiecte valoroase, precum și la oamenii și organizațiile din spatele acestora. 

 

„Weekend-ul Cartierului Creativ ar trebui să fie o dovadă a faptului că Bucureștiul își permite să se poziționeze ca un oraș creativ și că poate deveni o destinație culturală relevantă pe harta Europei. Evenimentul va fi o mică mostră a ce pot însemna industriile creative locale, concentrate în 48 ore și în perimetrul definit de Cartierul Creativ - cel mai nou și probabil cel mai ambițios proiect și pariu asumat de către The Institute”, a declarat Andrei Borțun (CEO The Institute).

 

Cu această ocazie se va lansa și primul număr al ziarului Cartierul Creativ, gazeta comunităţii creative din zona Cișmigiului și totodată ghid în descifrarea și familiarizarea cu spaţiile și artiștii ce activează în perimetrul Berzei – Calea Griviței – Calea Victoriei. 

 

Cartierul Creativ Hub + Store

În cadrul weekend-ului 19 – 20 mai, participanții vor putea vizita și Cartierul Creativ Hub + Store, un proiect susținut de Startarium. Spațiul, situat pe Calea Victoriei 46, va prezenta o selecție de produse curatoriate care s-au remarcat de-a lungul ultimilor ani prin fezabilitate și succes pe piață. De la obiecte de mic mobilier, decorațiuni, cărți, accesorii, bijuterii, până la postere, papetărie și produse pentru copii, magazinul va expune și va promova peste 50 de designeri și artiști români. De asemenea, Victoria 46 va fi, pe toată perioada Romanian Design Week, gazda unui program dedicat industriilor creative și tinerilor antreprenori, ce va cuprinde conferințe, întâlniri și workshop-uri organizate în parteneriat cu instituții și branduri ce împărtășesc aceleași valori cu cele ale Cartierului Creativ.

Programul weekend-ului dedicat Cartierului Creativ va fi completat de o serie de petreceri și de evenimente organizate și găzduite de organizațiile care definesc și compun Cartierul Creativ.

Cartierul Creativ este un proiect The Institute.

Weekend în Cartierul Creativ este un format al Romanian Design Week, cel mai mare festival multidisciplinar din România. 

 

Sustinut de: UniCredit Bank

Partener Strategic: Startarium

Sponsor: Gambrinus

Parteneri media principali: Hotnews, Posterscope România, Promenada Mall

Parteneri media: Dezeen, Dezeen Jobs, Radio România Cultural, Alist Magazine, Zeppelin, igloo, Iqads, Arhitectura, Zile și Nopți, Molecule F, Designist, Art Safari, Glamour, DreamingOf.net, Modernism.ro

Parteneri strategici: Dăescu Borțun Olteanu, Gavrilă și Asociații, 360 Revolution, Kaustik, Netvibes, Mind Treat Studios, Ove, Zelist

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Netvibes

Lucram intr-un domeniu in care este din ce in ce mai important sa ai un sediu social si online. Echipa Netvibes lucreaza de peste 10 ani dezvoltand proiecte complexe pentru trusturi media, acestea fiind primele... vezi detalii »

Oameni

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related