Unboxing: sclavie

Unboxing: sclavie

Printre multele pasaje care te pun pe gânduri în Sapiens, fragmentul despre sclavie rămâne mult cu tine, după ce îl citești. Oamenii secolelor trecute discutau despre drepturile omului și democrație în timp ce beau, mâncau și purtau lucruri făcute de sclavi. Iar cele două realități nu li se păreau deloc contradictorii. Așa cum nu ni se pare nici nouă ciudat, în prezent, când vorbim despre cum să facem lumea mai bună, în timp ce îmbrăcăm lucruri făcute de oameni care se află în pragul sclaviei. 

Milioane de oameni au murit, de-a lungul istoriei, nu din cauza rasismului sau a altor feluri de ură, ci din cauza indiferenței, scria Harari. 

Iar video-ul acesta, făcut de The Thomson Reuters Foundation cu ajutorul TBWA/Chiat/Day New York, te duce cu gândul la concluzia lui Harari.

Într-un video de 10 minute Jacques Slade, Youtuber și influencer, deschide o cutie cu încălțări. Prețul lor nu este, însă, unul obișnuit. E 90 de dolari. Cât costă un sclav în prezent. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related