Buticul cu mestesugareli moderne facute din traditii rome

Buticul cu mestesugareli moderne facute din traditii rome

Ce este Mesteshukar ButiQ (MBQ)? Inainte de toate, o asociatie ce are ca scop principal reactivarea culturii rome si a importantei acesteia in randul mestesugarilor dar si pasionatilor de design interior si de produs. Apoi, un magazin care vinde accesorii, haine, genti, obiecte de bucatarie si home deco gandite de designeri romani si straini si produse (din materiale diverse precum cupru, alama, argint, lemn de mai multe tipuri) de mainile a 11 mestesugari colaboratori.

In 2011, Ciprian Necula punea bazele proiectului dupa o serie de actiuni dedicate culturii rome intreprinse la K Consulting Management & Coordination, o intreprindere sociala care trateaza problemele comunitatilor vulnerabile din tara. Acolo l-a cunoscut pe Andrei M. Georgescu, managerul proiectului din 2013 incoace (cand a inceput sa mixeze productiile traditionale cu cele contemporane). Care a fost procesul prin care au format toata echipa? Pai au mers din comunitate in comunitate, au vorbit cu primari, au organizat targuri si au atras oameni priceputi la faurit lucruri. Apoi au facut o selectie si au pornit treaba. 

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related