Începând cu ediția de anul acesta, DIPLOMA devine un festival național

Începând cu ediția de anul acesta, DIPLOMA devine un festival național

Diploma, cel mai amplu eveniment dedicat absolvenților de facultăți creative, un proiect inițiat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank, va avea loc anul acesta între 5 și 14 octombrie și va prezenta, pentru prima dată, cele mai bune lucurări ale absolvenților tuturor facultăților vocaționale din țară.

Până pe data de  25 iulie, absolvenții interesați de participarea în cadrul evenimentului  își pot înscrie gratuit lucrarea de diplomă, pe institute.ro, iar cele mai bune proiecte vor fi expuse, prezentate și promovate în cadrul ediției de anul acesta a festivalului, în perioada 05-14 octombrie 2018, în București.

Evenimentele, formatele și expozițiile din cadrul festivalului Diploma au în vedere generearea unui dialog între tinerii absolvenți și profesioniștii seniori din industriile creative, precum și prezentarea celor mai proaspete nume unui public interesat de artă și creativitate.

 

“Ajuns anul acesta la cea de-a cincea ediție, proiectul DIPLOMA a marcat deja debutul a patru generații de artiști și ne demonstrează că tânăra generație are foarte mult talent, dar și nevoie de suport și de un context în care să își afișeze și să își dezvolte ideile. Anul acesta am hotărât să extindem platforma DIPLOMA la nivel național, din dorința de a crea contextul favorabil dialogului între discipline, între Universități și orașe, dar și din convingerea că acest proiect poate contribui real la susținerea tinerei generații de artiști și creativi români și la dezvoltatea acestor industrii și sectoare în România pe termen mediu și lung ”, a declarat Andrei Borțun (CEO The Institute). 

DIPLOMA 2018 va prezenta cele mai bune lucrări de absolvire ale viitoarei generații de tineri artiști și creativi, absolvenți ai tuturor facultăților vocațional-creative din România, selectate de către un board creativ, format din peste 20 de profesioniști consacrați: curatori, manageri culturali, galeriști, arhitecți, designeri, regizori, producători de televiziuni. Selecția va fi făcută în urma call-ului de proiecte, care are loc până pe 25 iulie .

Programul festivalului, care se va desfășura anul acesta pe parcursul a 10 zile, va include atât expoziții dedicate Artelor plastice și Artelor aplicate, precum și o serie de întâlniri menite să încurajeze dialogul dintre tânăra generație și posibili colaboratori sau parteneri ai creativilor la început de drum. La acestea se adaugă audiții și evenimente dedicate Artelor Scenei.   

Diploma va prezenta noua generaţie de creativi români alături de TASTEMakers, Absolut și Rompetrol.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Oameni

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related