Aplicatia "Panoul de bord" da valoare juridica nervilor tai

Aplicatia "Panoul de bord" da valoare juridica nervilor tai

In timp ce unii se resemneaza, iar altii pleaca din tara, tocilarii clasei numite Romania pun pe masa idei. Iar apoi pun ideile astea in practica, cu resursele pe care le au. Panoul de Bord este o platforma foarte utila, pentru ca ne permite sa trimitem petitii si solicitari cu valoare juridica. Nu trebuie decat sa ne downloadam aplicatia pentru smartphone. Merge si pe iOS, si pe Android, apropo.

Proiectul tine de Asociația Segoia, a carei misiune este aceea de a introduce în societate mecanisme pentru exercitarea democrației participative. 

Încercăm să facilităm exprimarea și dezbaterea publică, într-un mod organizat, folosind internetul și tehnologiile moderne. Odată ce oamenii se deprind cu dezbaterea publică într-un mod constructiv, putem evolua către un sistem de decizie mai apropiat de democrația participativă. 

Adrian Ionescu, inițiatorul și dezvoltatorul proiectului, pentru IQads:

Am creat ONG-ul, "Asociația Segoia" pentru a avea și o formă juridică de susținerea a proiectului.

Am inițiat crearea asociației la finele lui 2016 și pornisem pe o idee puțin diferită, aceea de a crea o platformă pentru dezbateri publice, care să genereze implicare și să coaguleze cetățenii în jurul unor probleme comune, pentru a le înțelege mai bine și pentru a găsi împreună cele mai bune soluții. Aveam deja o platforma cât de cât funcțională și vroiam să o promovăm prin cadrul asociației.

Apoi, planurile ne-au fost date puțin peste cap. A venit finalul lui martie 2017, cu OUG 13 și protestele de atunci, la care bineînțeles că am participat.

Acolo s-a creat un fel de emulație, am discutat cu diverși oameni, mult mai implicați civic decât mine, sau hai să spunem mai aplicați decât mine, care trimiteau petiții și solicitări instituțiilor statului, în baza dreptului de petiționare stipulat în Constituția României și reglementat de OG 27/2002 și în baza legii 544/2001, a accesului la informații.

Atunci mi-am zis: "Hei, chestia asta trebuie să fie simplu de făcut, atât de simplu încât orice cetățean să o poată face. A! Știu! Pot să fac o aplicație pentru asta" . Așa am "pivotat" de la ideea unei platforme de dezbateri civice, la ideea unei aplicatii de mobil care să faciliteze trimiterea de petiții si solicitări cu valoare juridică. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Sectiune

DictionarRelated