Aplicatia "Panoul de bord" da valoare juridica nervilor tai

Aplicatia "Panoul de bord" da valoare juridica nervilor tai

In timp ce unii se resemneaza, iar altii pleaca din tara, tocilarii clasei numite Romania pun pe masa idei. Iar apoi pun ideile astea in practica, cu resursele pe care le au. Panoul de Bord este o platforma foarte utila, pentru ca ne permite sa trimitem petitii si solicitari cu valoare juridica. Nu trebuie decat sa ne downloadam aplicatia pentru smartphone. Merge si pe iOS, si pe Android, apropo.

 

Proiectul tine de Asociatia Segoia, a carei misiune este aceea de a introduce in societate mecanisme pentru exercitarea democratiei participative. 

Incercam sa facilitam exprimarea si dezbaterea publica, intr-un mod organizat, folosind internetul si tehnologiile moderne. Odata ce oamenii se deprind cu dezbaterea publica intr-un mod constructiv, putem evolua catre un sistem de decizie mai apropiat de democratia participativa. 

Adrian Ionescu, initiatorul si dezvoltatorul proiectului, pentru IQads:

Am creat ONG-ul, "Asociatia Segoia" pentru a avea si o forma juridica de sustinerea a proiectului.

Am initiat crearea asociatiei la finele lui 2016 si pornisem pe o idee putin diferita, aceea de a crea o platforma pentru dezbateri publice, care sa genereze implicare si sa coaguleze cetatenii in jurul unor probleme comune, pentru a le intelege mai bine si pentru a gasi impreuna cele mai bune solutii. Aveam deja o platforma cat de cat functionala si vroiam sa o promovam prin cadrul asociatiei.

Apoi, planurile ne-au fost date putin peste cap. A venit finalul lui martie 2017, cu OUG 13 si protestele de atunci, la care bineinteles ca am participat.

Acolo s-a creat un fel de emulatie, am discutat cu diversi oameni, mult mai implicati civic decat mine, sau hai sa spunem mai aplicati decat mine, care trimiteau petitii si solicitari institutiilor statului, in baza dreptului de petitionare stipulat in Constitutia Romaniei si reglementat de OG 27/2002 si in baza legii 544/2001, a accesului la informatii.

Atunci mi-am zis: "Hei, chestia asta trebuie sa fie simplu de facut, atat de simplu incat orice cetatean sa o poata face. A! Stiu! Pot sa fac o aplicatie pentru asta" . Asa am "pivotat" de la ideea unei platforme de dezbateri civice, la ideea unei aplicatii de mobil care sa faciliteze trimiterea de petitii si solicitari cu valoare juridica. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar



Branded


Related