Control x Outernational: King Ayisoba (Ghana)

Control x Outernational: King Ayisoba (Ghana)

În avansul festivalului Outernational Days 3 care are loc între 19 și 23 septembrie 2018, pe data de 6 septembrie vor concerta în Control Club pe King Ayisoba și formația sa din Ghana.

King Ayisoba s-a născut în 1974 în Bongo Soe, zona Bongo, regiunea Upper East, Ghana, în apropiere de Bolgatanga. A crescut într-un mic sat și, ca băiat, a avut mereu kologo-ul cu el ori de câte ori ducea oile și vitele familiei pe câmp, la păscut. A cântat în piețe, baruri și înmormântări locale până când s-a mutat în orașe mai mari precum Kumasi și Accra.

King Ayisoba cântă la Kologo (chitara mică cu două corzi atașate unui calabash) de la o vârstă fragedă. A descoperit de mic armonice tradiționale, ceremonii și ritualuri ancestrale. Lumea lui King Ayisoba este unică și complexă. Ritmurile și dansul frenetic se amestecă cu vocea sa distinctivă, alternativ netedă și suavă, apoi stâncoasă și tribală. Concertele lor sunt experiențe unice în care codurile muzicale sunt spulberate într-o energie brută. King Ayisoba îmbină lumea spitiruală cu originile dureroase ale muzicii Kologo, viața urbană și strigătele unui tânăr rebel care își caută încă identitatea. Muzica lui de transă este situată la granița dintre pădurea mistică și betonul crăpat din Accra.

Programul Outernational Days 3 însumează 15 concerte live, 10 DJ seturi, 2 proiecții de film documentar, 5 lecture-uri și 1 instalație de artă contemporană curatoriată de ÎnContext Slănic Moldova.

Anul acesta, Outernational Days continuă să celebreze diversitatea și să exploreze teritoriile nuanțate ale muzicii. În contextul contemporan al migrațiilor și schimbărilor geo-politice, cultura și în special muzica este influențată de aceste transformări și mutații constante. De la hibrizi electronici din Orientul Mijlociu (Iran, Egipt și Liban) la muzică de transă din Mongolia sau Indonezia și muzică sacră din Zimbabwe, festivalul investighează muzica nu doar prin concerte live și DJ set-uri, ci și prin workshop-uri, lectures și proiecții de film. Programul Outernational Days 3 va include trupe și artiști din Egipt, Iran, Zimbabwe, Rusia, Israel, Turcia, Liban, Germania, Austria, Polonia, Australia, Elveția, Suedia și România.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related