Tineri profesioniști, cu viziune antreprenorială fac școală de film puternică și în România

Tineri profesioniști, cu viziune antreprenorială fac școală de film puternică și în România

Pornită dintr-o mare pasiune pentru meseria de actor de film și o lipsă reală de cursuri practice profesioniste în domeniu, compania Actoriedefilm.ro și-a creat un prestigiu serios în rândul pasionaților de cinema din România. Cu 15 scurtmetraje, 4 filme cu succes mare la public și multe premii la festivaluri de specialitate, acest business început de Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol în urmă cu 8 ani, a ajuns astăzi la un nivel comparabil cu școlile de film din occident.

Cursurile din anii trecuți s-au finalizat cu producția celor 3 filme de succes Love Building, Alt Love Building, ambele în regia Iuliei Rugină și Doua Lozuri, regia Paul Negoescu, unul dintre filmele românești cu cele mai mari vânzări din ultimii ani. În aceste producții au jucat exclusiv cursanți de la școala Actorie de film, alături de profesorii lor și câțiva invitați speciali (Andi Văsluianu, Șerban Pavlu, Ben Cross). A urmat un alt film foarte apreciat de public, Hawaii, regia Jesus del Cerro, care este produs în colaborare cu Indie Studio, cu sprijinul CNC.

După succesul ultimilor ani, școala aceasta de film independentă, crește în noul sezon cu un modul firesc de Regie de film și scenaristică, coordonat de Iulia Rugină.

"Școala noastră de film este atât pentru actorii profesioniști, care vor să se specializeze în tehnica actorului de film, cât și pentru aspiranți fără nici un fel de pregatire, la finalul cursurilor toți cursanții fiind la un nivel suficient de înalt pentru a fi prezenți pe marele ecran. Faptul că Iulia Rugină intră oficial în aceeași barcă cu noi, ca profesor este o mare bucurie. Nu ne dorim sa înlocuim sau să concurăm cu Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică, ale cărei cursuri le-am absolvit și în care ne-am format, suntem o alternativă privată a acesteia într-o lume în care totul se întâmplă mai repede și mai comprimat", spun cei trei fondatori.

 

Pentru mulți dintre cei care aleg să se reinventeze sau să se dezvolte în specializarea actor de film, întâlnirea cu echipa de profesioniști profesori la Actoriedefilm.ro este revelatoare, uneori chiar determinând schimbări radicale în viața lor. Structura extrem de riguroasă și profesionistă a cursurilor face ca toți cursanții să se implice foarte serios lunile de școală, ajungând la final să poată juca alături de profesorii lor pe marele ecran.

Înscrierile la Actoriedefilm.ro au început deja și se pot face pe actoriedefilm.ro. Cursurile vor debuta pe 5 noiembrie și se vor desfașura săptămânal timp de 6 luni. Se adresează oricărui pasionat de film cu vârsta mai mare de 17 ani.

Numărul mare de premii din palmaresul școlii vorbește despre pasiunea cu care se implică și elevii și profesorii: Premiul juriului – Festivalul de film de la Tirana (2013), Nominalizare – Cel mai bun film – Festivalul de film de la Beijing, Câștigător Cel mai bun film - „Best comedy feature” – Fort Lauderdale, Castigător „Premiul publicului” – Gopo 2017 etc.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related