NY Times si incapatanarea unor jurnalisti de a sapa dupa adevar

NY Times si incapatanarea unor jurnalisti de a sapa dupa adevar

Aproape ca nu trece zi fara ca nenea ala portocaliu si cu maini mici sa nu spuna (sau faca) ceva de care o natie intreaga se rusineaza si o lume intreaga se ingrijoreaza. Donald J. Trump si politicile sale impotriva migrantilor au avut repercusiuni dintre cele mai triste, mii de copii fiind separati de parintii lor la granita.

In NY Times, puteti citi una din multele relatari despre acea perioada neagra a istoriei Americii. O tara care a ajuns ce este inclusiv datorita celor care au venit de peste mari si tari. 

Ieri, creativii celor de la NYT, adica Droga5, au scos o serie de aduri care ne aduc un pic mai aproape nu doar drama familiilor, ci si de felul in care se (poate) face jurnalism de investigatie. Cat timp, cati bani, cata energie si cata dedicare muncii de ziarist de teren. The truth is worth it, spune titlul campaniei, adica adevarul face ca tot efortul asta sa merite.

Campania va rula pe TV, in online si print.

Am vorbit cu familiile separate, am castigat increderea operatorilor care se ocupau de adaposturi si care vedeau copii noi in fiecare zi. Efortul nostru de a acoperi subiectul acesta a pus accentul pe experienta a mii de copii care au fost luati de langa parintii lor, sub aceasta politica a "tolerantei zero".

Intre timp, aceasta politica despre care vorbeste mai sus Caitlin Dickerson (una din jurnalistele NYT implicate in investigatie) a fost revizuita; insa acele cateva saptamani raman o rusine pentru administratia prezidentiala din State.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related