Începe Ora de programare pentru toată România

Începe Ora de programare pentru toată România

Ora de programare (Hour of Code), cel mai mare eveniment educațional din istorie, își deschide astăzi porțile pentru toți participanții, atât la nivel mondial, cât și în România. Școli și licee din toată România au înregistrat deja peste 1.500 de evenimente pe harta interactivă integrată în website-ul hourofcode.ro. Înscrierile rămân deschise în continuare, evenimentele putându-se desfășura oricând până pe 15 decembrie 2018.

 

“Lansăm Ora de programare 2018 alături de invitați de seamă, a căror prezență ne întărește convingerea că educația IT are tot mai mulți susținători în România. Cu peste 1.000 de evenimente înscrise deja la această ediție și mai bine de 800.000 de participanți anul trecut, Ora de programare crește frumos și sigur, devenind unul dintre evenimentele educaționale favorite ale elevilor și profesorilor români”, afirmă Alin Chiriac, CEO & Fondator ADFABER, organizația ce coordoneaza proiectul în România și care aduce educația mai aproape de tehnologie.

 

Astfel, la evenimentul de lansare Hour of Code au participat, alături de 20 de copii de diferite vârste, domnul Darrin Kowitz din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii, doamna Ligia Deca, Consilier de Stat în cadrul Departamentului Educație și Cercetare din cadrul Administrației Prezidențiale, domnul Michael Ellison, Country Manager al Raytheon România, partener național al Hour of Code; Cornel Amariei, unul dintre cei zece finaliști ai competiției internaționale Ten Outstanding Young Persons 2018 și Forbes 30 under 30, precum și reprezentanți ai presei.

 

Împreună cu invitații noștri am discutat despre educație, tehnologie, meseriile viitorului, ca și despre importanța implicării companiilor din mediul privat în promovarea educației IT ca o completare necesară a sistemului actual de educație. Alături de noi s-a aflat și un grup de 20 de copii, care au participat la o oră de programare alături de toți cei prezenți la eveniment”, spune Alin Chiriac.

 

Orele de programare din țară se desfășoară în săptămâna 3 – 9 decembrie, intitulată Săptămâna Educației în Tehnologia Computerelor (Computer Science Education Week). Tema ediției din acest an este creativitatea:

“Informatica este deopotrivă creativă și distractivă, iar viitorul nu se poate scrie fără a cunoaște limbajul necesar, adică cel al tehnologiei. Cosmologul Stephen Hawking a spus că, fie că vrei să descoperi secretele universului ori să poți avea o carieră în secolul 21, bazele programării sunt esențiale pentru oricine. Hour of Code este locul perfect pentru a le descoperi”, adaugă Alin Chiriac, CEO & Fondator ADFABER.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related