O oră de programare poate schimba o viață. ADFABER susține educația tinerei generații în cel mai mare eveniment IT din istorie - Hour of Code

O oră de programare poate schimba o viață. ADFABER susține educația tinerei generații în cel mai mare eveniment IT din istorie - Hour of Code

Zeci de mii de romani participa la cel mai mare eveniment international dedicat programarii, Hour of Code (Ora de Programare) in perioada 4-10 decembrie.

Incepand de luni, 4 decembrie dam startul celei de-a patra editii a Hour of Code in Romania, cel mai mare eveniment de educatie care isi propune sa faca din programare un limbaj accesibil oricarei persoane, incepand cu varsta de 4 ani.

  

 

Hour of Code este un eveniment international organizat de Code.org, care se desfasoara in peste 180 de tari si care are ca si scop extinderea educatiei in domeniul tehnologiei computerelor si programarii, prin promovarea acesteia in scoli si in randul tinerilor.

 

In fiecare an, Romania a fost in topul Hour of Code cu peste 500 000 de participanti. Astfel, timp de sapte zile, in toata tara vor fi organizate peste 1400 evenimente Hour of Code in scoli, licee, universitati si companii. 200 de milioane este numarul utilizatorilor care vor lua parte la cea mai mare ora de programare la nivel global.

Investitia in programe si evenimente care promoveaza educatia digitala si programarea sunt in Romania un element cheie pentru cresterea  accesului in scoala la diverse limbaje de programare si cursuri. Acestea sunt usor de folosit si determina dezvoltarea unei generatii de tineri ce pot fi numiti creatori digitali, nu doar utilizatori ai mediului online.

Acest demers vine intr-o perioada in care contributia sectorului IT&C la formarea PIB-ului Romaniei este de circa 6% si continua sa creasca. In plus, Romania este unul dintre principalele hub-uri de dezvoltare de aplicatii software pentru Europa, tendinta care implica pe termen mediu si lung dezvoltarea unei culturi digitale in scoala romaneasca.

Si anul acesta, Alin Chiriac, fondatorul ONG-ului Adfaber, care se ocupa de coordonarea evenimentului Hour of Code in Romania invita media si companiile sa se implice.

 

Hour of Code reprezinta descoperirea pasiunii pentru tehnologie, iar pentru o buna parte dintre tineri aceasta descoperire va inseamna un drum in viata. Ne bucura ca in fiecare an, Hour of Code are parte de sustinerea unui numar tot mai mare de companii, profesori, institutii, voluntari si le multumim pentru implicarea acestora.”

 

 

  

Sponsorii proiectului Hour of Code 2017 in Romania sunt: Banca Transilvania, Bitdefender, Carrefour Romania, Google, Christian Tour, UPC si Bosch. 

 

Code.org

Code.org, initiator Hour of Code, este o asociatie nonprofit dedicata promovarii tehnologiei computerelor in scoli, ca si in randul femeilor, un segment slab reprezentat in acest domeniu de expertiza.

 

ADFABER

ADFABER.org este o organizatie nonprofit ce promoveaza tehnologia in domenii in care aceasta poate avea cu adevarat un impact pozitiv. Educatia este unul dintre cele mai importante dintre aceste domenii, alaturi de sanatate si mediu.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related