Printre blocuri fără cash. Diana Tănase (Mastercard): "Am primit peste 200 de solicitări din Bucureşti, dar şi din Piteşti, Ploieşti, Deva sau Aiud"

Printre blocuri fără cash. Diana Tănase (Mastercard): "Am primit peste 200 de solicitări din Bucureşti, dar şi din Piteşti, Ploieşti, Deva sau Aiud"

Pentru că, în România, plata întreținerii cash la administrator sau casierie e foarte răspândită, Mastercard a lansat sub umbrela "Începe Ceva de Neprețuit" inițiativa Blocul fără cash, un proiect adresat locatarilor și administratorilor de bloc din România, interesați de trecerea la plata cu POS.

Mai ușoară pentru locatari, plata întreținerii cu cardul înseamnă un avantaj pentru administratorii care lucrează cu sume mari de bani cash sau pentru cei nefamiliarizați cu platformele de internet banking, spune Diana Tănase (Marketing Manager, Mastercard România). 

Campania din jurul proiectului cuprinde și  povestea primului bloc fără cash parte din inițiativă, un bloc din cartierul bucureștean Colentina, ideea fiind propusă în primă fază de unul dintre locatari și dată mai departe către Mastercard de administratorul blocului, povestește Diana.

Pe platforma dedicată se găsesc toate informațiile și resursele necesare "transferului", inclusiv variante de postere și flyere informative gata de printat și pus la avizier. Asta și pentru că asociațiile de locatari trebuie să fie de comun acord la transmiterea solicitarii către companie. Diana ne spune că, până acum, s-au ivit cereri din toată țara, în număr de peste 200. Dacă toate ar ajunge cu succes la implementare, am putea vorbi despre 20.000 de locatari care vor începe să folosească plata cu cardul inclusiv la întreținere.


Inceputuri #denepretuit

 

De unde a plecat ideea?

Iniţiativa a plecat de la o problemă reală, pe care ne-am dorit să o rezolvăm rapid şi usor. În blocurile din România, plata întreţinerii lunare se achită cash la administrator. Plata prin numerar domină acest sistem, iar mulţi dintre noi nu dispunem de timpul necesar pentru a merge la bancomat să ne asigurăm că avem suma cash în ziua de plată.

Noi am identificat o oportunitate, atât pentru locatarii blocurilor din România, cât şi pentru administratori, pentru a le uşura munca şi pentru a introduce o metodă de plată rapidă, comodă şi sigură a întreţinerii. Astfel, a apărut „Cashless Block”, primul bloc din România unde plata întreţinerii poate fi făcută cu cardul.

Primul bloc fără cash se află în cartierul Colentina din Bucureşti. Unul dintre locatari a propus ideea, iar administratorul blocului, cel care ne-a și căutat, a îmbrăţişat cu drag soluţia.

Procesul de implementare nu este dificil, am optat pentru unul simplu, asemenea promisiunii pe care această iniţiativă încearcă să o îndeplinească: rapid şi uşor.

 

 

Targetul şi abordarea

Ne adresăm tuturor locatarilor de bloc din România. Ne dorim ca acesta să fie primul pas către o schimbare reală în direcția digitalizării plăților întreținerii, astfel încât românii să nu mai fie dependenți de plățile cash. 

Am lansat platforma bloculfaracash.ro, unde locatarii sau administratorii de blocuri din orice oraș din România pot afla toate informaţiile despre această iniţiativă şi despre modul în care pot deveni locatarii/ administratorii următorului Bloc fără cash.

Campania este prezentă pe toate mediile de comunicare: TV, radio, online şi presa scrisă. Ştirea despre această iniţiativă s-a bucurat de o popularitate mare şi a fost preluată de majoritatea publicaţiilor din ţară.

Mai mult, pe tot parcursul acestui an, vom avea mai multe iniţiative de marketing prin care vom populariza această soluţie de plată.

 

Procedeu. Potențiale dificultăți 

Odată ce locatarii unui bloc, alături de administrator, s-au decis asupra plăţii cu cardul a întreţinerii, ne pot scrie la adresa [email protected], iar unul dintre reprezentanţii noştri îi vor contacta şi le vor oferi întreg suportul pentru implementarea procesului de plată.

Administratorul va primi un POS, iar locatarii pot plăti, din acel moment, întreţinerea folosind cardul. Pe site-ul campaniei am pus la dispoziţie un poster şi un flyer informativ, ca să le uşurăm treaba celor care vor să introducă această soluţie în blocurile lor, şi e nevoie să îi convingă şi pe ceilalţi locatari.

 

Avantajele pentru locatari şi administratori. Opţiunea de internet banking

În primul rand, uşurăm munca administratorilor, care nu vor mai trebui să se uite peste umăr atunci când pleacă cu o sumă mare de bani din urma încasărilor de pe scară. Plata cu cardul este simplă şi sigură. Mai mult, locatarii pot finaliza acest proces în câteva secunde.

Opţiunea plăţii cu cardul îi avantajează şi pe locatarii care poate nu sunt obişnuiţi cu navigarea pe o platformă de tipul internet banking. Astfel, doar apropie cardul de POS, iar plata este înregistrată.

 

Obiectivele definite pentru proiect

Principalul obiectiv este de a le oferi românilor o alternativă sigură şi uşoară de plată a întreţinerii, în schimbul celei numerar. Sistemele moderne de plată cu carduri Mastercard sau Maestro pot să simplifice şi să eficientizeze chiar şi plata utilităţilor precum această lunară întreţinere.

Iniţiativa stă sub umbrela globală „Începe Ceva de Nepreţuit” şi doreşte să arate că schimbarea vine, câteodată, din locurile în care ne aşteptăm cel mai puţin, şi porneşte de la mic la mare, de la un locatar, un bloc sau un cartier din Bucureşti, ca apoi să devină o mişcare amplă.

Invităm toţi locatarii şi administratorii de blocuri din România să adere la mişcarea noastră şi să opteze pentru plata cu cardul a întreţinerii şi în blocul lor.

 

Aplicaţii şi feedback

Feedback-ul a fost unul pozitiv. Reacțiile de până acum au fost chiar mai multe decât ne-am așteptat. Am primit peste 200 de solicitări pe bloculfaracash.ro, iar dacă toate vor fi implementate cu succes, după calculele noastre, plata întreţinerii cu cardul va deveni disponibilă pentru mai bine de 20,000 de locatari din Bucureşti, dar şi din Piteşti, Ploieşti, Deva, Aiud, ca să menţionăm doar câteva din oraşele din care am primit întrebări.

Având în vedere că proiectul abia a fost iniţiat, suntem încă în faza pilot a acestuia şi încercăm să îl facem cunoscut cât mai multor asociaţii de proprietari din Bucureşti şi din ţară.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Branduri

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related