DENT ESTET: 20 de ani de leadership și inovație în medicina dentară

DENT ESTET: 20 de ani de leadership și inovație în medicina dentară

Astăzi, 24 aprilie, grupul de clinici DENT ESTET aniversează 20 de ani de activitate. În acest timp, compania a devenit liderul de piață absolut în medicina dentară din România, cel mai mare operator din punctul de vedere al cifrei de afaceri, al numărului de unități, dar și al echipei. Misiunea DENT ESTET rămâne aceea de a facilita accesul pacienților români la majoritatea inovațiilor existente în domeniu și de a practica medicina dentară fără compromisuri, investind constant în tehnologii ale viitorului, echipamente și tehnici avansate de tratament. În 2019, DENT ESTET a alocat aproape 500.000 de euro pentru digitalizare: achiziționarea unor echipamente noi, precum scannere și camere intraorale sau aparate pentru radiologie, imprimante 3D și softuri, precum și lucrările de amenajare aferente acestora.    

Numărul de vizite în clinicile DENT ESTET a crescut constant de-a lungul timpului, ajungând în anul 2018 la un număr record de aproape 100.000. Demersurile din zona de educare a pacienților, astfel încât aceștia să conștientizeze importanța investiției pe termen lung în sănătate, sunt încununate de succes la cei 20 de ani de activitate. Pacienții români acordă o importanță tot mai mare calității actului medical în stomatologie. Din datele DENT ESTET, se observă că în doar un an a fost înregistrată o migrare accelerată a acestora de la servicii medii către cele de excelență, generând o creștere a segmentului premium cu peste 40%.

 

„20 de ani de activitate într-un sector al pieței extrem de fragmentat, dintre care mai bine de jumătate din poziția de lider detașat, demonstrează că DENT ESTET practică medicina cu responsabilitate și cu respect pentru calitatea serviciilor oferite pacienților. Ne bucurăm nespus să observăm că, spre deosebire de acum 10 sau chiar 20 de ani, pacienții din ziua de astăzi sunt mult mai informați, mai preocupați de sănătatea lor orală și, mai presus de orice, pun mult mai mult preț pe calitatea serviciilor”, spune dr. Oana Taban (Fondator & CEO al grupului Dent Estet).  

 

Încă de la înființare, DENT ESTET a introdus în premieră în România conceptul de echipă multidisciplinară, formată din medici supraspecializați și certificați internațional în toate ramurile medicinei dentare. Un moment important atât pentru evoluția companiei, dar și pentru piața de stomatologie din Europa, a fost în anul 2008, când DENT ESTET a inaugurat prima clinică din Europa de Est dedicată exclusiv copiilor - Dent Estet 4 Kids. Medicii și asistentele lucrează numai cu copii, sunt specializați în stomatologia pediatrică și în comunicarea cu aceștia. La ora actuală, cinci clinici din grup sunt destinate exclusiv copiilor și adolescenților și au tratat până acum peste 55.000 de pacienți. Deschisă la începutul anului 2019, clinica DENT ESTET 4 Kids Sibiu raportează deja aproape 800 de pacienți, iar reprezentanții companiei se așteaptă ca evoluția să fie dinamică, cele două clinici din Sibiu având deja o contribuție importantă la nivelul întregului business.

 

„Suntem foarte plăcut impresionați de căldura cu care DENT ESTET a fost primit în comunitatea din Sibiu, dar și de deschiderea pacienților față de noile tehnologii și inovațiile pe care le oferim în clinicile noastre de aici. Suntem încrezători că Sibiul va deveni un reper de bune practici și servicii premium în materie de stomatologie, iar eforturile noastre vor fi îndreptate permanent în această direcție”, adaugă dr. (Oana Taban).             

 

În 2017 a fost inaugurată clinica DENT ESTET Primăverii, cea mai mare clinică dentară digitalizată din România și cel mai mare centru Planmeca Digital Academy din țară.

În prezent, grupul DENT ESTET numără 10 clinici, a căror suprafața totală depășește 3.500 metri pătrați și au în total 57 de unituri dentare. Clinicile se află în București (două pentru copii, una pentru adolescenți și patru pentru adulți), în Timișoara (o clinică pentru copii) și Sibiu (o clinică pentru copii și una pentru adulți).

DENT ESTET va continua și anul acesta investiția în programe educaționale și de supraspecializare a medicilor, cursuri și participări la congrese internaționale. Din cei aproape 100 de medici care formează echipa medicală, majoritatea sunt certificați la nivel internațional. Aceștia urmăresc o abordare personalizată și multidisciplinară a tratamentului pentru fiecare pacient. În plus, la nivelul departamentelor suport, Dent Estet urmărește o organigramă unică pe piață, în care sunt integrate toate departamentele specializate ale unei companii de elită: marketing, financiar & contabilitate, achiziții, resurse umane, administrativ.        

 

„Investiția în oameni a fost dintotdeauna o prioritate pentru noi și am privit-o mereu ca pe un factor decisiv al dezvoltării noastre sănătoase pe termen lung. Foarte mulți dintre cei peste 320 de specialiști pe care îi numără echipa noastră în prezent ne sunt alături de mulți ani, inclusiv primii medici cooptați în echipa noastră acum 20 de ani. Abordarea responsabilă în ceea ce privește relația cu fiecare membru al echipei, sistemele foarte bine puse la punct de integrare a medicilor și asistentelor, investițiile în cursuri de pregătire și specializare, asigurarea unui plan de carieră sunt acțiuni pe care le derulăm în mod consistent și care ne-au ajutat să formăm și să dezvoltăm o echipă care se distinge prin excelență”, adaugă dr. Oana Taban.             

 

Din Grupul Dent Estet fac parte DENT ESTET Clinic SA, Green Dental Clinic SRL, Dentist 4 Kids și Aspen Laborator.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Pozitii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related