Ce se întâmplă după ultima cură de citostatic?

Ce se întâmplă după ultima cură de citostatic?

E una dintre cele mai frecvente întrebări pe care o au copiii bolnavi de cancer.

Anual sunt diagnosticate aproximativ 500 de cazuri noi de cancer oncopediatric.  Sunt copii care aud înfricoșătorul: ,,Ai cancer.” Asociația Little People România, prin intermediul specialiștilor și voluntarilor pregătiți să ofere sprijin psihoscial transformă vestea unui diagnostic care sună a sfârșit de drum într-o puternică atitudine de încredere și speranță în fața bolii, în care rezonează mesajul ,,Nu mi-e frică”.

Potrivit statisticilor anului trecut, 1802 de copii și adolescenți, tratați pe secțiile de oncopediatrie din țară au beneficiat de serviciile specializate ale asociației, menite să facă experiența de zi de zi din spital mai puțin traumatizantă. După ultima cură de tratament, la recomandarea doctorilor oncopediatrii copiii afectați de cancer se pot alătura celei mai mari rețele de suport, Comunitatea Temerarii. O comunitate care în foarte scurt timp devine o a doua familie pentru copii, un loc în care cancerul nu este tabu, un loc în care explicațiile despre boală nu sunt necesare, un loc în care victoria asupra cancerului îi unește și le dă speranță.

100 pacienți, cu vârsta cuprinsă între 13-17 ani, tratați în toate cele 13 secții de onco-pediatrie cu care asociația colaborează, coordonați de 20 de tineri adulți supraviețuitori de cancer și personalul specializat al Asociației, sunt prezenți în perioada 4-9 iulie, în Zetea, la cea mai mare întâlnire dedicată tinerilor supraviețuitori de cancer în România.

La cea de a 12-a ediției a Taberei Temerarii, copiii vor avea ocazia ca pe parcursul a 6 zile să aibă parte de experiențe unice, să participe la activități create să le ofere experiențe unice, precum Temerarii Colour Run, să interacționeze cu alți copii care au învins boala, sau cu foști colegi de salon, să aibă parte de activități sportive, excursii în natură, să se bucure de momente antrenante și relaxante. Temerarii este o rețea de suport ,,de la pacient la pacient” unică în țară.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related