De la Parkinson la obiecte de arta

De la Parkinson la obiecte de arta

In conceptia generala, dopamina este substanta fericirii, insa rolul ei este mai complex. Boala Parkinson se manifesta pe fondul lipsei dopaminei, afectand astfel mobilitatea unei persoane. De aceea, cei care sufera de aceasta afectiune se misca mai incet sau le tremura mainile.

Conform American Parkinson Disease Association, la fiecare 9 minute, o persoana este diagnosticata cu Parkinson. Este afectiunea neurologica cu cea mai rapida rata de crestere din lume. Peste 10 milioane de persoane sunt afectate de aceasta boala, careia nu i s-a descoperit niciun tratament.

In timp ce oamenii isi pun problema impactului inteligentei artificiale asupra activitatii umane, Innocean Worldwide Berlin impreuna cu Charité – Universitätsmedizin Berlin schimba paradigma si transfera o afectiune umana catre o imprimanta 3D.

Astfel, au intrebat 6 pacienti despre un obiect care a devenit mai greu de utilizat din cauza Parkinson-ului. Pacientii au fost conectati la un sistem care le masura activitatea cerebrala in timp ce foloseau obiectele - de la un pix la o drujba si de la o camera foto la o vasla - iar datele au fost introduce in softul imprimantei 3D care a recreat obiectele, fiecare fiind realizat dupa tremurul fiecarui pacient, obtinandu-se astfel cateva obiecte de arta.

Mica colectie, denumita "Printed by Parkinson’s", ofera o perspectiva asupra efectului acestei boli asupra pacientilor. Obiectele sunt scoase la licitatie, fondurile urmand sa fie destinate cercetarii.

Pe partea de productie, agentia a lucrat cu Media Monk's Amsterdam (3D print si website) si Cosmopola Artist Management Berlin (film si fotografie).

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar



Branded


Related