Probleme cu democratia si PR-ul la Hong Kong

Probleme cu democratia si PR-ul la Hong Kong

Oare se indreapta lucrurile in lume? De cateva luni Hong Kong-ul e in mare fierbere, protestele au luat o amploare violenta si se pare ca guvernul e disperat sa-si refaca putin imaginea. Pentru asta a dat cautare in lume dupa ceva firme de PR, multinationale, asa ca s-au trezit cu 8 giganti care le-au zis deja nu. Motivul? Nu vor sa-si strice reputatia, nici macar daca banul e gros. Chiar daca refuzurile sunt ambalate ceva mai frumos, sub formule de genul “nu credeam ca am fi in stare sa indeplinim” deadline-ul, dupa cum noteaza The Guardian.

De mentionat ca guvernul a bagat ceva reclame in ziare la inceput de septembrie in care copy-ul zicea ceva de genul : ”ce vedeti, auziti si share-uiti in social media e doar o parte a problemei, lucrurile sunt mai complicate si le vom rezolva singuri”. Destul de vag si aproape curios cum de guvernul nu are deja masinaria de Inteligenta Artificiala care sa-si faca populatia sa-si schimbe singura mentalitatea direct din ecrane si telefoane, fara a mai plati pe cineva din afara.

Daca te uiti la imaginile alea in care niste militii private, dar coordonate pe stilul galerie de cineva de la centru, ataca protestatarii cu bate direct in cap, ti se cam face parul maciuca si-ti vine sa-ti bagi piciorul in el de PR. Si zici pass statului, ca pana la urma exista si bad publicity.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related