[Contraziceri] Femeile, pacea și donațiile

[Contraziceri] Femeile, pacea și donațiile

Se întâmplă uneori ca aici, la IQads, să avem păreri diferite despre lucruri, viață și societate. Despre publicitate, anumite campanii, mesajele brandurilor sau responsabilitatea lor sociala. Și e sănătos să fie așa. De cele mai multe ori, ne încrucișăm argumentele intern și epuizăm discuțiile pe mess. Alteori, iată, le dăm și publice. Cum e spotul de față, pentru Women's Peace and Humanitarian Fund. Cam inutil, crede Codin. Ba necesar, zice Alexandra

 

Codin: Fără diferențieri de sex când e vorba de pace

Spotul are tot ceea ce trebuie. E scurt, are o pisică și o femeie blondă care e chiar Kristen Bell.
Dacă nu știți cine e, vă spun eu. Kristen Bell e vocea din spatele personajului Anna din Frozen.
Anna e sora. Da, știu, nu e rolul principal, dar nici Women's Peace and Humanitarian Fund nu e Salvați Copiii. 

Campania susține implicarea femeilor ca mediatori în procesul de negociere și menținere a păcii în zonele de conflict prin alocarea de fonduri diverselor organizații de femei din întreaga lume. Nu mă înțelegeți greșit, orice poate aduce un plus în menținerea păcii este mai mult decât binevenit. Cu toate acestea îmi vine greu să diger un mesaj care face o diferențiere bazată pe sex în ceea ce înseamnă o negociere pentru pace. 

În orice negoicere fiecare tabără se folosește de orice atu pe care îl are pentru a-și susține cererile, pentru că e o negociere. Mai dau eu, mai lași tu. Dacă o femeie ajută, foarte bine. Să meargă ea și să negocieze. Știu, nu sunt femeie și nu știu cum e. Așa e. Dar pe de altă parte, cred cu tărie că atunci când vom trece peste culoarea pielii, sex sau religie, și tot ceea ce vom vedea în fața noastră va fi omul, de abia atunci vom putea spune că am atins pacea. 

Per ansamblu, ideea spotului mi se pare slabă și nu cred că va funcționa deoarece ideea de la care pleacă o consider falsă. Aș dona cei doi cenți pentru a ajuta femeile care se implică în astfel de cauze pentru că se implică, și pentru că a fi femeie și a te implica în zone de conflict îți trebuie mult curaj și determinare, și, poate cel mai important, să simți că mai e cineva în colțul tău.  

 

Alexandra: Diferențierea de sex există deja

Așa cum o arată și spotul de la care a plecat toată discuția, doar 2% din mediatorii de pace sunt femei. În întreaga lume.

Și eu sper să ajungem la vremurile acelea din Star Trek în care, îmbrăcați toți în salopete din spandex vișiniu, nu va conta din ce minoritate faci parte, femeie sau bărbat, etc, cu toți vom putea conduce nave și negocia pacea cu klingonienii.

În lumea aceasta, însă, mai puțin imaginară, bărbații s-au ocupat până acum cu pacea și negocierea ei. Și istoria omenirii ne arată ce treabă bună au făcut :P

Deci, nu ar fi rău să schimbăm perspectiva și să încercăm lucruri noi în negocierea păcii. Cum ar fi mai puțină discriminare de gen. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Sectiune



Branded


Related