Capodopere cu extra bacon

Capodopere cu extra bacon

Pentru o opera de arta consacrata iti trebuie geniu, imaginatie, un sevalet, pensule, culori si bacon.

Publicitatea poate fi atat de frivola uneori, incat poate naste mici Frankensteini doar pentru a transmite un mesaj. Ca intr-o intriga machiavelica, McDonalds a luat intelesul cuvantului clasic din arta si l-a asociat cu clasicul Big Mac. Gandeste-te putin. Opera de arta, sandwich. Sandwich, opera de arta. Oricum le-ai potrivi, nu se potrivesc.

In campania creata pentru McDonalds in Suedia, de catre Nord DDB, the big idea este o mica felie de bacon aruncata la intamplare parca pe umarul Monalisei si a lui Van Gogh. O a treia executie, in care bacon-ului i se gaseste un loc mai potrivit, daca se poate spune asa, este plasarea acestuia in furca din American Gothic a lui Grant Wood.

Campania include si un spot radio in care voice-over-ul spune bacon pe piesa Fur elise a lui Bethoveen.

Si uite-asa, McDonalds a rezolvat o data pentru totdeauna sintagma arta nu tine de foame. Creative Bloq se intreaba retoric daca nu cumva aceasta campanie aduce arta de finete in randul maselor si ii atribuie campaniei ultimele cuvinte a lui Van Gogh, tristetea va dura pentru totdeauna.

In alta ordine de idei controversate, McDonalds a rulat si in Romania o campanie care a ridicat semne de intrebare. Este vorba de Promotia cu zambate, in care o mama se amuza cand copii ei mazgalesc un tablou dintr-un muzeu.

Campania a atras atentia CNA, care a luat decizia sa o interzica, dupa ce un telespectator a depus o petitie in care se intreaba despre consecintele acesteia asupra educatiei copiilor.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


DDB Romania

DDB Romania este agentia de creatie membra The Group. The Group este lider al industriei de comunicare din Romania si include agentii specializate in servicii de creatie, media, digital, branding, relatii publice,... vezi detalii »

Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related