Yifan Sun a demonstrat că este cel mai bun tânăr dirijor din lume în cadrul Concertului de Gală Jeunesses Musicales de la Ateneul Român 

Yifan Sun a demonstrat că este cel mai bun tânăr dirijor din lume în cadrul Concertului de Gală Jeunesses Musicales de la Ateneul Român 

Pe data de 28 Septembrie 2019 a avut loc în Sala Mare Ateneului Român Concertul de Gală care a marcat finalul celei de-a IX-a ediții a prestigiosului Concurs Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales, una dintre cele mai importante competiții dedicate tinerilor dirijori din lume. Timp de cinci zile, 50 de tineri dirijori din 27 de țări și-au demonstrat măiestria în fața unui juriu format din personalități remarcabile: Sigmund Thorp (Președintele juriului), Vasile Cazan, Gheorghe Costin, Christian Ehwald, Bujor Prelipcean, Jacek Rogala și Tiberiu Soare.

Concertul de Gală marchează ca de fiecare dată etapa finală a concursului, în urma căreia se stabilește clasamentul final. Probele eliminatorii prin care au trecut concurenții au scos în evidență măiestria a trei concurenți: Yifan Sun, Jascha Graf Von Der Goltz și Chunyi Zhao, protagoniștii Concertului de Gală. Yifan Sun a participat la ediția din 2018 a Concursului și a fost eliminat în semi-finală iar anul acesta și-a demonstrat talentul în cadrul unui adevărat tur de forță. Yifan Sun este în ultimul an de studii la Conservatorul de Muzică din Shanghai unde studiază cu profesorii Guoyong Zhang și Daye Lin. În calitate de dirijor Yifan Sun și-a făcut debutul pe scenă în 2016, în cadrul ceremoniei de deschidere a Shanghai Disney unde a colaborat cu faimosul compozitor Tandun. Din 2014 a dirijat Orchestra Filarmonică din Shanghai, Opera din Shanghai, Orchestra Simfonică din Qingdao, Orchestra Simfonică din Shenzhen, Orchestra Simfonică din Hangzhou, Orchestra Simfonică din Hebei, Orchestra Simfonică din Sichuan, Opera din Gansu si Orchestra Simfonică din Guiyang.

Ediția de anul acesta s-a bucurat de prezența solistului Charlie Siem, un tânăr vilonist care a început să se remarce la nivel internațional. Finaliștii s-au aflat la pupitrul prestigioasei Orchestre a Filarmonicii George Enescu care s-a remarcat prin maiestuozitate și virtuozitate iar tinerii concurenți s-au ridicat la înălțimea repertoriului care a conținut lucrările compozitorilor legendari Brahms, Mendelssohn Bartholdy, Sibelius și Ceaikovski. Câștigătorul ediției de anul trecut, Anton Shaburov a participat de asemenea în cadrul concertului și a răsfățat publicul cu o interpretare plină de forță a lui Wagner.

Evenimentul este organizat de Elite Art Club UNESCO și co-finanțat de AFCN.

Eveniment sprijinit de Primăria Capitalei prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București.

Mulțumim Kaufland, CA IMMO, Careless Beauty, Aqua Carpatica, Orient Ceramic, Ibis Hotels, Hotel Grivița și Casa de Flori.

Parteneri media: România Liberă, Radio România Cultural, România Muzical, Observator Cultural, Societatea Muzicală, IQads, BookHub, Coolart, Modernism, Muze și Arme, Smark, Urban, Zile și nopți, Fashion Premium Magazine și Unique.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related