Un sfat de la director: Citeste!

Un sfat de la director: Citeste!

Cand vezi spotul din mers facut de Biblioteca Nationala, nu stii ce sa crezi in primele momente. Parca astepti sa se intample ceva nemaivazut, sa se impiedice doamna directoare Carmen Mihaiu pe scari, sa apara o gasca de hipioti care sa-i intrerupa discursul, dar nu. Ea doar se aseaza la o masa si incepe sa citeasca un fragment din Cartarescu, din Fata de la Marginea Vietii. Pe sistemul FB stafeta, in care mai vedem din cand in cand oameni care primesc stafeta si trebuie sa posteze 10 carti de top, Biblioteca Nationala a impins ideea mai departe, nominalizandu-i pe alti directori de biblioteci sa citeasca fragmente. Cititul sa devina sport national, pentru ca cineva a dat startul. E foarte buna initiativa, singura problema e ca lectura e greu de urmarit, mai ales pe o pagina de Fb.

Totul a inceput saptamana trecuta in cadrul Nocturnei 2019 si pana acum s-au mai lipit biblioteci din Sibiu, Iasi, Valcea sau Botosani, cu directorii lor citind in fata camerei fragmente din Romain Gary sau Ivanescu. Pe pagina oficiala Dam startul la citit sunt urcate toate filmuletele, fara a da prea multe detalii despre continuarea campaniei sau ce ofera bibliotecile respective pentru a atrage si mai multa lume printre rafturi.

 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related