Bibliotecă donată pentru 1600 de copii din Slobozia Bradului

Bibliotecă donată pentru 1600 de copii din Slobozia Bradului

Copiii din una dintre cele mai mari școli din mediul rural, Școala publică de nivel primar și gimnazial Slobozia Bradului (Vrancea) au primit în dar o bibliotecă, prin campania Dăruiește o lume de basm. Peste 1600 de copii, majoritari rromi au privit cu emoție sacii de cărți veniți de la alți copii, care au ales să fie generoși și să ajute la construirea unei lumi de basm și pentru cei mai puțin norocoși. Autoritățile locale declară că această școală este un fenomen prin numărul mare de copii care frecventează cursurile și sunt susținuți de comunitate, iar astfel de gesturi de susținere îi încurajează pe cei mici să lupte pentru un viitor mai bun.

A 11 – a bibliotecă Dăruiește o lume de basm a putut fi creată datorită donațiilor venite de la părinți, copii și companii generoase. Campania a început în decembrie 2018 la inițiativa Asociației EMOVERE, Gradiniţelor Butterfly și a Asociaţiei Kineto Bebe, cu susținerea Itsy Bitsy FM. În condițiile în care bibliotecile publice din toată țara nu mai au fonduri și multe se închid, comunitatea de părinți și copii din București alege să se implice și să susțină nevoia reală de cărți a copiilor din orice mediu social.

Pentru a putea face și alte biblioteci sociale pentru copii, organizatorii campaniei au creat alături de Opera Comică pentru Copii, un eveniment caritabil Dăruiește o lume de basm în decorul de poveste din curtea operei. Sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 11:00 la ora 19:00 toți copiii sunt așteptați într-o adevărată lume de basm, unde vor găsi cărțile preferate, ateliere de poveste, activități sportive, o vor cunoaște pe Doamna Măr și pe Zâna basmelor, vor putea crea ursuleți sau vor participa la teatru de marionete. Accesul la eveniment este gratuit pentru cei care aduc cărți în stare bună pentru a le dona campaniei Dăruiește o lume de basm.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii încearcă să-i apropie pe cei mici de artă și cultură, atât prin spectacole de calitate, cât și prin diverse proiecte conexe.

Exclusiv din donațiile de carți de la public, de la magazinul caritabil SocialXChange din sectorul 6, București și 4Colours în mai puțin de un an în campania Dăruiește o lume de basm au fost deja construite 11 biblioteci pentru copii sau adulți la: școală de la Stefăneștii de Jos, la secția de pediatrie a Spitalului din Curtea de Argeș, la Colegiului Gimnazial Basarab I şi la singurul Club de Lectură din acest oraș, la centrul Focus din Constanța, la Centru Generații coordonat de Fundația Regală Margareta a României, la Hero After School Clinceni și acum la Școala din Slobozia Bradului.

Campania Dăruiește o lume de basm adună în fiecare lună donații de la alți copii și adulți generoși, aratand că generozitatea este o calitate pe care o putem manifest tot anul și că nevoia de lectură și cărți există în toate mediile, chiar dacă unii copii sunt mai puțin norocoși.

Cei care vor să participe la construirea altor biblioteci sociale Dăruiește o lume de basm pot alege cărţile în stare bună, care nu le mai sunt de folos să le aducă și la una dintre adresele de mai jos:

1. Grădinița Butterfly Aviației
Str. Intrarea Gliei nr.7, Sector 1

2. Gradinița Butterfly Băneasa
Str. Drumul Potcoavei nr.59, Voluntari
Ilfov (Gradina Zoologică)

3. Gradinița Butterfly Cosmopolis
Str. Lacului, vila 8F,
Ștefăneștii de Jos, Ilfov

4. Centrul KinetoBebe Moșilor
Calea Moșilor nr. 158, Sector 2

5. Centrul KinetoBebe Nord
Intrarea Catedrei nr.2, Sector 1

6. Centrul KinetoBebe Sud
Șoseaua Olteniței nr. 87-99, Sector 4

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related