Boala care nu exista pentru ceilalti

Boala care nu exista pentru ceilalti

Cand ai depresie, poate cel mai dificil este ca suferi de o boala care nu exista in ochii celorlalti. Si cand ceilalti iti spun ca nu exista, incepi sa crezi si tu lucrul asta, si atunci gandesti ca tu esti problema. Devii astfel, si mai confuz. Dar depresia e o boala, nu o slabiciune de caracter. Totusi, ceilalti nu o accepta si spun ca esti tu mai trist sau mai introvertit. Si ca iti vin tot felul de ganduri, pentru ca nu faci nimic. 

Dar nu faci depresie pentru ca nu faci nimic. Pentru ca stai prea mult la calculator sau nu iesi din casa. Nu. Nu faci nimic pentru ca nu te lasa depresia. Poti fi foarte activ din fire, extrovertit si deloc timid, dar depresia iti proiecteaza imaginea opusa.

Pentru a scoate in evidenta acest lucru, Serviceplan Health France a lansat o campanie pentru Fondation Fondamental, prin care compara depresia cu alte boli, acceptate de toata lumea ca fiind grave.

Spotul surprinde in tonuri dramatice si accente comice, ce s-ar intampla daca pacientii cu astfel de boli, ar fi tratati la fel de superficial cum este tratata uneori depresia.

Profesorul Marion Leboyer, directorul Fundației FondaMental, a declarat:

„Este urgent să punem capăt miturilor din jurul depresiei, care împiedică diagnosticul și tratamentul acesteia, ducând adesea la consecințe dramatice.”

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar



Branded