Final de 2019 la Qreator: Arta şi designul experienţial agită tradiţia

Final de 2019 la Qreator: Arta şi designul experienţial agită tradiţia

În mod obişnuit, la final de an se poartă bilanţurile. Apoi se trage linie, se speră în mai bine şi oamenii se întorc netulburaţi la vieţile lor obişnuite. În multe culturi ale lumii, însă, în ciuda diversităţii sau a distanţei lor geografice, există un obicei comun prin care se marchează sfârşitul anului. Ultima săptămână este săptămâna exceselor, aceea în care oamenii epuizează timpul, trăind tot, prin petrecere, veselie, muzică, dans. E felul tradiției de a se restarta singură. Pentru că tradiția are nevoie să fie agitată și pusă la îndoială. Doar așa se pot descoperi teritorii noi și doar în teritorii noi pot crește idei care să schimbe lumea. Și asta se întâmplă între 29 noiembrie și 7 decembrie, la expoziția Artgitators, care are loc în Casa Creativității, la Qreator by IQOS.

 

Limba oficială este Suprarealismul

Artgitators înseamnă întrebări, agitație bună, lipsa prejudecăților, încurajarea unei gândiri libere. E mare nevoie, uneori, să facem loc prin tradiție pentru a găsi uși ascunse, ferestre închise, sertare secrete, încăperi uitate. Artgitators este un eveniment-concept care marchează finalul anului 2019 la Qreator by IQOS.

Evenimentul este deschis publicului în perioada 29 noiembrie - 7 decembrie, la Qreator by IQOS. Intrarea este gratuită, iar accesul este permis exclusiv persoanelor majore.

Numele evenimentului este prefața acestui concept care folosește arta și designul experiențial ca instrumente pentru a agita tradiția, a ridica semne de întrebare asupra percepțiilor noastre și pentru a instiga Noul în gândire, arată organizatorii expoziției.

Timp de o săptămână, șase tablouri așteaptă să fie descoperite printr-o experiență artistică în sine. Sunt șase semne de întrebare asupra a șase teme cu impact social, într-o colecție gândită de Eglantina Von Becheru. 

Qreator devine, pe timpul expoziției, o lume în sine. Una în care Suprarealismul este limba oficială, iar ironia și performance-ul sunt dialecte care exprimă nevoia de a ne (re)evalua prejudecățile.

E o expoziție în care înveți despre tine, dând la o parte straturile obișnuinței, ale vieții comune, ale lui Trebuie - în diferite forme ale lui. Descoperi, la final, sensuri noi cu care se poate îmbrăca realitatea, în fiecare zi. 

 

Mai multe teritorii sub o singură semnătură

Artist vizual și creativ în business, Eglantina Von Becheru îmbină în proiectele ei mai multe teritorii. Pe lângă expozițiile personale de pictură, Eglantina a conceput Experience Design-ul unor evenimente precum F1 Monaco Grand Prix 2018, Granviaggio 2019 sau ‘World Revealed’ – anul acesta la Milano Design Week.

Artgitators, conceptul ei pentru Qreator, îmbină, de asemenea, mai multe granițe ale gândirii artistice și întrebări care pun în discuție lumea în care trăim. 

Qreator este un spațiu al creativității și re-evaluării continue a artei, așa cum o arată subiectele expozițiilor găzduite aici sau semnăturile și implicarea unor artiști ca Vasjen Katro sau Alex Chinneck. 

Qreator by IQOS a susținut și promovat mereu idei revoluționare, aducând în atenția publicului expoziții și artiști care au definit de-a lungul timpului acest spațiu ca Home of Bucharest Creativity.

Însă acest lucru a fost posibil doar pentru că în spatele Qreator a stat mereu o echipă eclectică de oameni vizionari, curajoși, creativi prin natură și artiști prin formare, spun reprezentanții companiei.

Nu se putea un final mai bun de an la Qreator decât acest eveniment-semnătură care reunește mai multe teritorii sub o singură viziune artistică și își provoacă publicul la re-descoperire și re-evaluare. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Sectiune



Branded


Related