Mark Tudose: In muzeul nostru lingura de pe langa Ditrau nu va avea nici o problema sa imparta camera cu o lingura de langa Sri Lanka

Mark Tudose: In muzeul nostru lingura de pe langa Ditrau nu va avea nici o problema sa imparta camera cu o lingura de langa Sri Lanka

Asa cum mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste pomana, la fel si lingura de lemn fara o poveste e un obiect neterminat, incomplet, care nu isi va gasi simpatizantii, cu atat mai putin cumparatorii. Dar lingurile de lemn au povesti vechi de cand lumea ascunse in modelele si simbolurile cu care mesterii le-au insuflat. Iar Mark Tudose e hotarat sa le arate lumii intregi.

El insusi sculptor in lemn, Mark a descoperit combinatia magica dintre obiect si povestea care il insoteste pe strazile din Sighisoara, unde si-a vandut pentru o vreme lingurile de lemn turistilor care se opreau curiosi sa le afle povestea. Ca sa dea inapoi ceva acestui obiect care intre timp i-a devenit moneda de schimb și comunitatii sighisorene, Mark a inceput să puna pe roate cea mai mare expozitie de linguri de lemn, pe care o va arata lumii intr-un viitor muzeu - #thespoonmuseum, pe care a inceput sa il aranjeze chiar zilele acestea. A adunat deja peste 6000 de exemplare din toate cotloanele tarii si chiar si de peste hotare, fiecare purtand povestea locului și a timpului in care a fost creat, cat si a mesterului care i-a dat forma. Tot ce nu stiai despre lingurile de lemn, mai jos.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related