[De dragul artei] Eliodor Moldovan și Camera K’ARTE: Nu cred deloc în „public țintă” când vine vorba de un spațiu de artă fără mize comerciale

[De dragul artei] Eliodor Moldovan și Camera K’ARTE: Nu cred deloc în „public țintă” când vine vorba de un spațiu de artă fără mize comerciale

Independența se uită la tine în fiecare zi altfel. Sunt zile pe care ți le face mai bune cu un zâmbet luminos, care radiază a libertate totală. Dar sunt și zilele în care te scrutează cu ochi neîncrezători, privind cum încerci să îți ții echilibrul mergând pe-o sârmă. Are ochi înțelegători când te știe fără asigurare medicală. Ochi curioși pentru voluntarii care te ajută să aranjezi o expoziție. Ochi somnoroși, ochi triști, ochi mereu noi.

Eliodor Moldovan privește independența direct în ochi de vreo cinci ani, de când a înființat prin Asociația K’ARTE, Camera K’ARTE, un spațiu expozițional care își propune, prin fiecare expoziție să aducă un suflu nou contemporaneității din Târgu Mureș. „Un spațiu restrâns tinde să se îmbâcsească mai repede și cred că e bine să aerisești cât mai des.”, crede el, și o pune în practică printr-un spectru cât mai divers de artiști: consacrați și emergenți, locali și străini, români și maghiari și tot așa. Diversitatea artistică are rol de leac împotriva unor diviziuni moștenite, într-o comunitate care nu e despre „public țintă”, ci despre comunitate întregită.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related