Alternative de supravietuire ale afacerilor mici

Alternative de supravietuire ale afacerilor mici

Brunch acasa, cafea artizanala adusa de barista, carti sigilate in folie la 130 de grade Celsius. Chefi care gatesc un singur fel de mancare, livrat, bineinteles, la doritori. Multe businessuri mici s-au închis pe termen nedifinit, așteptând ieșirea din această criză sau cautand strategii de reinventare. Altele s-au reorganizat din mers. Am strans mai jos cateva alternative de supravietuire ale afacerilor mici. 

 

Zone vulnerabile

Multe zone au rămas vulnerabile în criza declanșată de pandemie. Angajați care au fost trimiși deja în șomaj, cei care muncesc zilele acestea fără măsuri speciale de siguranță sau protecție, artiști. Micile afaceri se află în aceeași zonă a incertitudinii. Unele au închis deja pe termen nedefinit, altele s-au adaptat și s-au reinventat în condițiile pandemiei. 

Există câteva lucruri care pot fi făcute pentru ele, crede Orlando:

 

 În criza declanșată de pandemie, Facebook a lansat Small Business Grants:

 

Si totusi, ce poti face de acasa? Ne spun chiar cei care se ocupa cu astfel de business-uri:

Beans & Dots: E o perioada complicata in care multe business-uri mici se lupta pentru supravietuire. Exact cele la care tii cel mai mult, cele la care te duci in fiecare saptamana sau chiar in fiecare zi.

Salonul unde te duci sa te tunzi sau sa iti faci manichiura. Studioul tau de yoga sau pilates. Gelateria sau coffee shop-ul tau preferat. Cu cat cad mai multe piese, cu atat lantul se naruie mai repede, cu atat mai multi oameni vor suferi. Iar recladirea lui poate dura de data asta mult mai mult decat a durat acum 10 ani.

Credem ca toti ne dorim ca aceste mici afaceri sa fie acolo pentru noi si dupa ce trece criza. 

 

 

Kofi Ti: Ai grijă de tine, de ceea ce mănânci și bei și ajută micii producători locali să treacă peste aceste momente de cumpănă. 

 

    

In cotroceni: Chiar dacă în această perioadă este bine ca toți să #stamacasa, putem să facem ceva pentru ca aceste afaceri să funcționeze în continuare.

 

 

Mesaj de la Lucian Bădila, 5 to Go: Consider că în această perioadă nu banii sunt importanți, ci sănătatea noastră, a tuturor, iar pe aceasta cale lansez un apel către toți antreprenorii din breaslă să facă același lucru și anume să închidă locațiile sau să ramână strict pe delivery!

Vă rog să susțineți afacerile mici și să cumpărați de la ele vouchere, cafea pentru acasă, servicii în avans, sau să comandați mâncare. Doar așa ne putem bucura din nou de zilele pe care le aveam înainte de apariția acestui virus. 

 

  

Grain Trip: Nu are sens să ne facem provizii și să ne pregatim pentru un sprint de 100 de metri, căci toate datele ne arată că va fi mai degrabă un maraton. Va trebui să ne adaptăm, să învațăm să trăim în această nouă ordine și să avem răbdare până când vom izbăvi.

 

 

Au ramas deschise pentru livrari:

 Origo: Barista iti livreaza cafeaua acasa.

 

 

Croitoria de cafea: Ne puteți ajuta să plătim salariile cumpărând cafea de pe magazinul nostru online

 

 

Tartelicious: Ne adaptam cat putem noi si stim ca si voi va veti mobiliza rapid, chiar daca programul nostru e redus considerabil. Dar cu putina organizare, se rezolva tot.

De vineri, incepem livrarile pentru pachetul “Brunch #stau acasa” impreuna cu Miss Alé - Espresso Bar, dar avem si alte solutii pentru vecinii nostri.

 

 

Trofic, brunch acasa:

 

  

Balls: O perioadă voi fi doar eu și voi găti un singur lucru: MARINARA. În plus, voi pune în fiecare dimineață o listă cu ingrediente care mie îmi sunt livrate la ușă și consider că v-ar ține pe voi mai mult și mai sigur în casă. Îmi scrieți ce vă poftește inima din lista propusă de mine iar începând cu ora 13:00 eu pornesc în oraș să livrez. 

 

 

 Hangar: Dar nu plecăm nicăieri, doar ne mutăm online pentru următoarea perioadă.

 

 

Sweetology: comandă pentru acasă.

 

 

Ciorbarie va funcționa în sistem #takeaway #pickup şi #homedelivery:

 

 

Ivan Pescar: Încercăm ceva nou începând de azi

 

 

The Soup Carousel: pentru cei care vor o doza de normalitate in aceste momente, suntem deschisi pentru livrari

 

 

 

 

Piata 9: In continuare, va asteptam pentru produsele de macelarie si brutarie in locatia noastra, insa acestea vor fi disponibile doar in regim pick-up (magazin alimentar). Nu vom mai servi mancare gatita in regim restaurant.

 

 

 

 

Cartepedia: Coletele sunt țiplate și sigilate într-o folie vidată, la o temperatură de 135°C: 

 

 

Pana la urma, a sta acasa nu e chiar cel mai greu lucru din lume. Important e cum ne adaptam la aceasta perioada si cum ne transformam comunitatea in timpul ei. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Sectiune



Branded


Related