“Nu am stare, simt nevoia să ajut!“ Andra a facut primul pas cu o donație de 20.000 de euro pentru Spitalul ”Matei Balș”

“Nu am stare, simt nevoia să ajut!“ Andra a facut primul pas cu o donație de 20.000 de euro pentru Spitalul ”Matei Balș”

Andra este primul artist care a făcut un gest generos în această criză sanitară fără precedent. Artista a anunțat într-un live pe Facebook, pe 19 martie, făcut pentru fanii ei, în care a cântat acompaniată de un pianist, mai multe cântece, că vrea să facă o donație de 20.000 de euro pentru Spitalul Matei Balș. Ea a anunțat că este îngrijorată și neliniștită din cauza răspândirii noului coronavirus, și-a sfătuit ascultătorii să asculte indicațiile autorităților, să fie foarte responsabili, să nu se expună inutil și să nu își expună nici apropiații, mai ales dacă sunt în grupele de risc.

 

“Nu am stare, simt nevoia să ajut. Am un impuls de a merge la un spital să întreb ce pot să fac, dar evident nu am voie, nu sunt medic și nu am cum să sprijin medicii decât de la distanță. Așa că m-am gândit să fac o donație, sper ca asta să se traducă în paturi, halate, dezinfectant, orice este nevoie în acestă perioadă. Îndemn pe toată lumea să facă orice poate ca să ajute societatea să depășească mai ușor această criză care ne schimbă tuturor viețile. Mă rog să devenim mai puternici după această încercare cruntă“, a declarat ea. 

De asemenea, ea a spus că a fost emoționată și încurajată de toți cei care în această perioadă au vrut să ajute, fiecare în felul său. Unii au donat produse sau bani, alții și-au oferit timpul pentru a prelua apeluri de la persoane vulnerabile și au mers la cumpărături pentru ca cei vârstnici sau cu diferse afecțiuni să nu iasă din case. Mai multe ONG-uri, ca Dăruiește Viață, Salvați Copiii, Crucea Roșie au făcut apeluri la solidaritate și au reușit deja, cu ajutorul donațiilor, să sprijine spitalele cu aparatură, echipamente de protecție, dezinfectant, produse de papetărie, mobilier și alte lucruri de care aveau nevoie. Multe companii au răspuns acestor apeluri.

Andra speră ca și industria muzicală, deși foarte afectată, firește, de această situație, să arate spirit civic și solidaritate și să se alături acestei mișcări.

“Numai împreună, uniți, vom putea depăși această imensă problemă cu care ne confruntăm“, a încheiat ea.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related