Salvati Copiii si Kubis Interactive introduc in orarul elevilor Ora de net

Salvati Copiii si Kubis Interactive introduc in orarul elevilor Ora de net

Kubis lanseaza pentru Salvati Copiii Romania o platforma educativa despre siguranta online si noile tehnologii adresata copiilor si tinerilor nativi digitali.

Ora de net este un portal de resurse pentru copii de diferite varste, parinti, educatori si specialisti si vine in sprijinul utilizatorilor cu doua linii de asistenta pentru situatiile de risc in mediul online: ctrl_AJUTOR pentru consiliere si esc_ABUZ pentru raportare.

Organizatia Salvati Copiii si-a propus sa reduca numarul cazurilor alarmante prezentate in studiile din ultimii ani, potrivit carora 45% dintre copiii romani afirma ca au fost afectati emotional sau jigniti in spatiul virtual.

Provocarea Salvati Copiii pentru Kubis a fost regandirea programului Sigur.info, derulat de organizatie in ultimii 8 ani in acelasi scop educativ, si adaptarea comunicarii la nevoile, interesele si limbajul copiilor romani cu varste intre 11 si 16 ani.

 

Kubis a gasit solutia Ora de net, un concept creativ care apropie conversatia de un format educativ, dar se separa de scoala clasica prin interactivitate si factorul de coolness. Rebrandingul a insemnat tratarea pilonilor importanti de comunicare in imaginarul scolii si redesenarea platformei in spiritul luatului de notite.

Pentru lansarea Ora de net au fost cooptati ambasadori iubiti de copiii romani —Alina Eremia, Andrei Leonte si vlogerii Mihai Zmenta si Anne-Marie Chelariu sunt profii de net care vin in sprijinul tinerilor cu informatii utile despre siguranta online.

Kubis a produs clipul de lansare cu Alina Eremia si a redesenat paginile sociale ale Ora de net (fostul sigur.info), unde a introdus ora chiar in orarul elevilor: in fiecare saptamana, copiii vor putea asista la Ora de net intr-un mod interactiv, direct pe Facebook.

 

"Salvati Copiii deruleaza mare parte dintre activitatile de preventie si informare chiar in mediul scolar. Astfel, am creat acest spatiu virtual, unde copiii, dar si parintii, pot invata alaturi de profesorii cool, apropiati generatiei lor, despre comportamentul constructiv in mediul online si despre interactiunile de pe internet", Gabriela Alexandrescu (Presedinte Executiv, Salvati Copiii Romania).

 

"E greu sa atragi atentia copiilor in galagia asta de pe net, mai ales daca vrei sa le explici ca iaaar au ceva de invatat. Dar ce faci cand n-ai cum sa iesi din zona didactica, cand asta e pana la urma scopul? Transformi ideea de scoala si o suprapui peste realitatea de a fi oricum tot timpul pe net. Asa a aparut conceptul de Ora de net, materia aia cool din orar unde nu se pun note si nimeni nu absenteaza, dar cu care si parintii sau educatorii pot relationa usor", Ioana Enache (Senior Copywriter, Kubis Interactive).

 

Infograficul Ora de net:

 

Echipele participante:

Echipa Kubis care a adus la viata Ora de net:
Eugen Suman – Creative Director
Ioana Enache – Senior Copywriter
Marius Goleanu, Stefan Bejan & Tibi Simion – Echipa de Art Directori
Cristina Schitco – Account Director
Cristina Pirlea – Account Executive
Luana Roth – Head of Social Media
Andreea Cazan – Social Media Manager
Catalin Dumitrescu – Back End Developer
Dani Ivan – Front End Developer
Alexandru Basescu - QA Tester / Engineer
Dragos Smeu – Performance Manager
Alexandra Paraschiv - Performance media executive
Florin Ivan – A/V Producer
Marian Ciungu - Motion Graphics
Regie: Mihai Bauman
DOP: Ionut Avadanei

Echipa Ora de Net:
Ovidiu Majina – Coordonator Proiect
Adelina Tintariu - Coordonator advocacy si politici publice
Georgiana Rosculet - Coordonator Programe Educationale
Teodora Stoica – Coordonator servicii de asistenta si consiliere

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Kubis

KUBIS is a creative agency led by curiosity. Vigilant and open-minded, we feed our minds with science and our hearts with fiction. We like to go bold, we want to go big, and we like to go first. Our ideas are... vezi detalii »

Companii

Sectiune



Branded


Related