Melodii noi despre noua viață

Melodii noi despre noua viață

Înainte, ne imaginam situații improbabile și apocalipse de tot felul, în filme, cărți, muzică. Acum, folosim arta pentru a ne întoarce la normalități nostalgice și de a ne vindeca sufletele de situația improbabilă în care ne aflăm. Muzicienii continuă să compună, iar izolarea îi inspiră. Dacă e o pauză pe care ne-o doream cu toții?, se întreba într-un interviu Doru Pușcașu, Om la lună, care a lansat recent Pace pe Facebook.

Mai multe melodii au fost lansate în această perioadă și toate sunt unite de noul sens planetar: suntem departe, dar extraordinar de aproape. 

Începem cu România. Smiley feat. Cabron a lansat Cine-i salveaza pe eroi?, un cântec de mulțumire pentru cei din linia întâi:

Randi cântă despre sufletele în carantină:

Luna Amară și Immortal:

Asaf Avidan a făcut Earth Odyssey, inspirată de frumusețea celor care au cântat la balcoane. ”E nevoie să ne amintim”, spune artistul, ”că facem parte dintr-o poveste colectivă”. Video-ul a fost făcut cu ajutorul mai multor dansatori, de pe diferite continente, filmați cu echipamentul pe care îl aveau prin case:

#Resistiré 2020, realizat de Warner Music Spania, este un imn la care au colaborat 30 de artiști:  

Mumford and sons ne spune că nu suntem singuri. Videoul este filmat în izolare, iar banii sunt donați către Grenfell Foundation și War Child UK.

Avem nevoie de muzică pentru a pune lucrurile în ordine, măcar în mintea noastră, pentru 2-3 minute. Și avem nevoie și de dans. Avem nevoie de artă, pentru a ne aminti de cealaltă normalitate. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related