Nostalgii cu Lenin, la Russia Today

Nostalgii cu Lenin, la Russia Today

Acum 150 de ani, la 22 aprilie, în Rusia țaristă se născu Vladimir Ilici Ulianov, aka Lenin. Și cu această ocazie, postul de televiziune Russia Today (RT) a publicat o serie de spoturi în care sărbătorește aniversarea liderului bolșevic. Doar că, în izolare.

„Ne pare rău, Lenin” - așa se numește campania pe care au lansat-o cei de la RT. De ce le pare rău? Pentru aceste videouri? Noooo. Pentru că nu pot să sărbătorească ziua lui, în stilul lor, ca pe timpuri. Pentru că… carantină.

În reclamele canalului de televiziune, Lenin suflă lumânările de pe tortul aniversar în singurătate, se uită nostalgic în calendar și așteaptă invitații la petrecerea de ziua lui, care nu vor veni din cauza coronavirusului.

Și ca să fie și un element educativ, să aibă o morală plauzibilă această campanie, ca nu cumva să semene cu o tentativă de propagandă, au adăugat și niște îndemnuri pe fundal: să stăm și noi acasă, să nu chemăm oaspeți, să amânăm treburile neimportante, și să ieșim în oraș cât mai rar posibil, chiar dacă avem transport personal. Ca să fim „mai vii decât toți viii”, spun ei.

Și, în loc de disclaimer, au adăugat că „la ei sunt toți acasă”. Asta dacă traducem mot-a-mot. Însă mai are un sens respectiva frază, care ar însemna că ei nu sunt duși cu pluta.  

 

 

 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related