Episodul cenzurat din The Last Dance (+18)

Episodul cenzurat din The Last Dance (+18)

The Last Dance s-a lansat în 2020 și este o producție de referință pentru iubitorii de baschet, la nivel global. Este o plimbare prin amintirile copilăriei și un energizant pentru generațiile care nu i-au avut pe teren pe Michael Jordan și Pippen.

Jerry Krause a fost vinovatul de serviciu, un fel de Malificent. Jerry Krause a murit pe 21 martie 2017. Krause este băiatul rau din The Last Dance, dar ultimele minute din ultimul episod transmit alt mesaj.

Să recapitulăm, un om moare în 2017, iar în 2020 încă încasează. Și nu de la oricine. De la Jordan. De la Pipen. De la Phil.

Dar ce aflăm noi în ultimele minute? Faptul că Jerry Reinsdorf luase decizia să reconstruiască echipa, el fiind proprietarul Chicago Bulls și Chigaco White Sox. Iar în ultimul an al Dream Team-ului Chicago Bulls îi propusese înca un an de contract lui Phil Jackson.

Nonverbal ne spune că l-a lăsat pe Jerry Krause să încaseze, dar decizia o luase el. Sună cunoscut.

Phil Jackson a suferit mult după ce a plecat de la Bulls în 1998. A ajuns în 1999 la LA Lakers și a luat consecutiv 3  titluri. El voia o pauză, a luat lângă Kobe Bryant. A stat în LA pentru 10 sezoane.

Krause a plâns mult timp pentru cât rau i-a facut.

Îmi este greu de înțeles de unde această răutate de a da într-un om care a muncit la succesul acestui vis și care la ora la care s-au filmat interviurile nu mai era în viață. Cam urât. Cam indecent. Cam de la țară.

Mai mult, Krause explică deciziile din sezonul '97-'98 cu subiect și predicat aici (articol NBC Sports), ba chiar sunt logice pentru orice pământean. Iar ultimele 10 minute, certifică cumva că finanțatorul are aceleași probleme peste tot în lume. De ce să fie el injurat? Printre explicațiile lui Krause se ascunde o zona ce ține de management sportiv și NBA.

Toate echipele din NBA trebuie și se supun deciziilor organizației. Sunt multe de spus aici, dar NBA este o structura opacă, care a fost definită de un judecător la nivel de organizare ca un Joint Venture, deci nu este un SRL, nici o asociație non-profit.

NBA are reguli clare și nu poți să creezi o echipă puternică de pe o zi pe alta, mai mult, este clar că nu mai doreau un Bulls puternic. Era prea mult pentru competiție și marketing. În competițiile din America nu cumperi jucătorii când vrei și cum vrei, nu pui salariile după capul tău. Regulatorul controlează tot, iar în cazul acesta este NBA.

Krause și Reinsdorf au închis pozițiile pe profit. Krause a fost asumat, Reinsdorf cu un sfert de gură. El a fost cel care a încasat cel mai mult. Un înger de om.

Episodul cenzurat este exact cel legat de Krause. Cel în care trebuiau să îi recunoască meritele și să își ceară scuze.

Când Michael Jordan vorbește în The Last Dance, în 2020, reușește să ofere celor trei copii din prima căsnicie cam 3-5 minute. Enorm.

Femeia care i-a fost alături pe acest traseu fantastic ca jucător, Juanita Vanoy, nu apare nici măcar o secundă.

Cu Juanita și Krause cred că aveam altă dinamică și altfel vedeam The Last Dance.

Noroc cu Carmen Electra, care se menține perfect la 48 de ani.

P.S. Michael & Team ne-au oferit o poveste frumoasa si plina de tensiune. Indiscutabil este o super-productie de televiziune, excelenta din toate punctele de vedere.

 _______________________
Cristian Gheorghe, Country Sales Manager Sport Evolution Group

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related