Festivalul Pelicam va avea loc online între 10 și 19 iulie 2020

Festivalul Pelicam va avea loc online între 10 și 19 iulie 2020

Cele mai bune documentare de mediu din ultimul an, alături de producții recente care s-au remarcat prin povești nebănuite, vor putea fi vizionate online, gratuit, în cadrul celei de-a 9-a ediții Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, între 10-19 iulie. Programul de filme va include producții din 14 țări, proiecțiile online fiind însoțite de Q&A-uri cu cineaști din echipa filmului și dezbateri tematice.

Insule de o frumusețe copleșitoare a căror biodiversitate e greu încercată, comunități umane cu tradiții de sute de ani, pe cale de transformare radicală și animale ale căror apariție sau dispariție spune câte ceva despre istoria umană - acestea sunt câteva din subiectele care se vor regăsi în programul de filme.

Fiecare film de festival va putea fi văzut o singură dată, într-o proiecție gratuită, transmisă live pe site-ul oficial Pelicam, de la ora anunțată.

O noutate a festivalului este competiția Eastern Docs (ea va înlocui tradiționala secțiune competitivă Black Sea Docs) care se adresează cineaștilor din Europa de Est și Centrală.

 

Documentarele Eastern Docs

Locul unde trei râuri din Croația se întâlnesc e un oraș care, odată, se mândrea cu o comunitate multiculturală ce trăia în armonie, departe de ideea războaielor interetnice care au urmat (On the Water; Croația, 2018). Călătorim într-un sat de munte din Georgia, unde viața tihnită a localnicilor se va transforma pentru a face loc construcției unei infrastructuri pentru un tren de mare viteză care ar lega Asia de Europa (A Tunnel; Georgia, Germania, 2019). Un ”paradis” al naturii din Belarus unde familiile încă practică agricultura de subzistență se află acolo unde te-ai aștepta mai puțin: aproape de zona roșie a Cernobîlului (Invisible Paradise; Belarus, 2020). După aproape de 100 de ani de absență, lupii se reîntorc în regiunea Broumov din Cehia. Întoarcerea lor e primită cu reacții contradictorii de sătenii din zonă. Vor reuși ei să coexiste? (Wolves at the Border; Cehia, 2020).

Juriul care va decide câștigătorul competiției Eastern Docs îi are în componență pe Pedro Piñeiro Fuente, directorul Festivalului de Film de Mediu Ecozine din Spania, Lavinia Braniște, scriitoare și traducătoare, și Tuna Kaptan, regizor, scenarist și producător de film din Germania. Premiul acestei secțiuni competiționale este în valoare de 1,000 de euro.

O adaptare virtuală va avea și seria de discuții Pelicam Talks, care reunesc deopotrivă profesioniști din domeniul ecologic și din domeniul cinematografic, cu scopul de a contextualiza realitățile prezentate în anumite filme și importante probleme de mediu din România, în căutarea de soluții realiste.

Documentarele care vor concura pentru Trofeul Pelicam (Competiția Internațională), dar și o serie de evenimente online speciale, vor fi anunțate în perioada următoare.

 

Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni este un proiect organizat de Asociația Les Herbes Folles, co-finanțat de Administrației Fondului Cultural Național (AFCN) și cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC).

Parteneri: Ambasada Spaniei la București, Ambasada Elveției în România, Goethe Institut, Institutul Francez, Forumul Cultural Austriac, Saga Film, Pink Stripe, Allio Group, Londohome, Londophone, Greenpeace România.

Parteneri media: Hotnews, Agerpres, IQads, Cinemagia, Glamour România, Ziarul Metropolis, FuturEast.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related