Viața de internet la intersecție cu realitatea

Viața de internet la intersecție cu realitatea

Ne mutăm cu traiul pe internet. Luăm toate poftele noastre și le satisfacem acolo. În online. Alte reguli, alte realități, pe care cei mari încă nu au reușit să le priceapă și pe care cei mici și le creează singuri. Dar unde-s limitele, cine le trasează? Probabil cu întrebarea asta au pornit creativii de la Motion Sickness împreună cu autoritățile din Noua Zeelandă, atunci când frământau conceptul proiectului privind securitatea digitală: Keep It Real Online - campanie destinată adulților, pentru a le arăta necesitatea de a discuta cu copiii despre eventualele pericole virtuale, dar reale, totuși. 

Creatorii au reflectat ideile de securitate digitală într-o serie de videoclipuri ironice. Într-un prim video, niște actori porno ajung în casa unei femei al cărei copil tocmai a urmărit un filmuleț de acela, știți voi, interzis. Actorii îi explică mamei despre faptul că ar trebui să discute cu băiatul și să-i spună cum ar trebui să se construiască relațiile în viața reală.

Un alt spot ilustrează pericolul discuțiilor online pe care le poartă tinerii cu necunoscuții. Cine nu și-a schimbat cel puțin o dată în viață anul nașterii pe internet? Generațiile mereu își adăugau sau își scoteau ani din vârstă. Însă, uneori, acest lucru poate depăși niște minciunele nevinovate. Mai ales când pe profil vreunul ar avea 13 ani, iar în realitate - 31. Și așa cum drumurile din online se intersectează frecvent cu cele din viața reală, o discuție sinceră cu adolescenții care vor mai repede să crească mari, este mai mult decât necesară.

Reacția foarte adecvată a actriței ce joacă rolul mamei sugerează cum ar trebui să reacționeze un matur la experiențele pe care le trăiește copilul său.

 

Cine mai are vreun pici care stă deseori cu tot felul de gadgeturi în față, știe cât de repede se plictisește, atunci când se uită la vreun video pe youtube. De pe un link pe altul sare degețelul. Fiecare imagine îl îndeamnă la click-uri. Iar destinația următoare poate șoca, în cazul în care nu există niște limite setate. Ca și în acest filmuleț.

 

Aici încă o poveste despre cum funcționează bullying-ul pe internet. Și cum acesta poate ajunge în curtea ta. Nici cei mari n-au vreo imunitate la chestii de acest gen, d-apoi copiii care au dat nasul de acest fenomen în lumea celor trei de „w”. S-ar părea că e doar online, asta nu-i real, dar ei văd altfel granițele.

 

În cadrul acestei campanii, a fost creat și un portal special ce conține sfaturi despre cum să protejăm copiii de pericolele mediului digital.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related