YouthSpeak Forum Talks – Steps in the future

YouthSpeak Forum Talks – Steps in the future

În prezent, ne confruntăm cu un context unic: aproape 50% din populația mondială este sub 25 de ani, astfel că generația tânără de astăzi este cea mai numeroasă din istoria umanității. Din acest motiv, dezvoltarea liderilor din prezent ne va permite să generăm un impact asupra lumii, deblocând potențialul necesar pentru construirea unui viitor mai bun, în același timp.

YouthSpeak Forum Talks este un eveniment destinat tinerilor, care își propune să ofere un mediu unde persoanele din diverse medii își pot împărtăși ideile, dezvoltând soluții inovative și punând bazele unor planuri de acțiune care vor contribui la dezvoltarea lor și a societății.

Evenimentul are 3 direcţii importante:

Inspire - Prin crearea unui cadru în care companiile partenere şi liderii de top, împreună cu tinerii delegaţi, se adună pentru a împărţi cunoştinţe şi idei despre problemele cheie care afectează comunităţile la nivel local şi global.

Engage - Organizațiile noastre partenere colaborează cu tinerii delegați pentru a le oferi noi perspective despre subiectele specifice forumului, prin intermediul unor workshop-uri, conversații și spații în care să genereze idei. Tinerii și organizațiile interacționează, fac schimb de păreri și înțeleg ce se întâmplă în lume la momentul actual, pentru a putea înțelege cum își pot aduce contribuția proprie.

Commit - După ce participă la eveniment și au parte de o zi lungă de inspirație și interacțiune, tinerii delegați din diverse medii sociale își iau angajamentul de a aduce o schimbare în ceea ce privește subiectele despre care au fost discutate pe parcursul zilei.

Luând în considerare contextul pandemiei de COVID-19 în România, evenimentul a fost mutat în mediul online, pentru a garanta siguranța tuturor participanților.

Odată cu decizia de a muta evenimentul în mediul online, agenda a fost și ea schimbată, cu scopul de a le oferi participanților un eveniment care se va întinde pe durata a 5 zile, aceștia având ocazia de a cunoaște mai multe personalități din mediul de afaceri din România și companiile partenere, pe toată durata evenimentului.

Cele 5 zile vor avea în componența lor câte un webinar găzduit de către unul dintre reprezentanții companiilor partenere, la care se adaugă și un keynote la începtul fiecărei zi, unde participanții vor afla poveștile personale ale speakerilor prezenți în cadrul evenimentului.

Odată cu spațiile menționate anterior, agenda cuprinde și spații de tip Q&A (Panel discussion), unde speakerii vor răspunde la întrebări legate de obiectivele evenimentului.

Pentru a încuraja implicarea activă a participanților pe toată durata evenimentului, aceștia vor avea ocazia să interacționeze cu speakerii în cadrul spațiilor destinate discuțiilor libere, unde aceștia pot afla răspunsul la întrebările pe care le au când vine vorba despre orientarea lor în carieră sau problemele cu care se confruntă țara noastră.

YouthSpeak Forum Talks va avea loc în perioada 13-17 Iulie. 

 

De ce ar trebui să participi la YouthSpeak Forum Talks?

  • Pentru a-ți face vocea auzită: Încurajăm tinerii să împărtășească opinii despre provocările, speranțele și ambițiile lor. Unul dintre obiectivele evenimentului este de a aduce împreună persoane cu interese comune pentru a-i ajuta să-și dezvolte rețeaua profesională.
  • Conectează-te cu mediul business: Evenimentul își propune să creeze o punte comună între tineri și companii. Astfel, participanții vor descoperi care sunt tendințele pe piața muncii și ce trebuie să aibă în vedere atunci când se pregătesc pentru partea profesională.
  • Leadership-ul acum și în viitor: Participanții vor descoperi ce skill-uri, competențe și mentalități  trebuie dezvoltate de către tineri, ceea ce îi va ajuta să prospere în viitor, generând în același timp și un impact în societate.
  • Subiectele abordate: Speakerii vor oferi participanților noi perspective cu privire la problemele globale și îi vor provoca să creeze soluții în cadrul spațiilor de dezbatere și brainstorming. Varietatea ariilor de expertiză a speakerilor va oferi o imagine de ansamblu asupra provocărilor globale și va permite identificarea soluțiilor.
  • Pentru a afla cum poți face ca acțiunile tale să conteze: Sesiunile din cadrul evenimentului vor oferi participanților o abordare practică prin care să fie identificate soluții implementabile pentru a contribui la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

YouthSpeak Forum este un eveniment cu tradiție pentru AIESEC in România, fiind organizat anual încă din anul 2016 în orașe universitare precum București, Constanța, Galați, Iași sau Oadea.

  • 16 ediții organizate la nivel national între 2016 și 2020;
  • 000+ de participanți care și-au dezvoltat abilități profesionale;
  • 68+ companii partenere care au facilitat workshop-uri pentru participanți;
  • 96+ ore de discuții și dezbateri pe subiecte cheie care afectează tineretul;
  • 80+ discursuri de tip keynote care au motivat tinerii să genereze un impact în comunitățile lor;

Subiectele din cadrul agendei YouthSpeak Forum Talks au fost selectate pe baza răspunsurilor oferite de tineri în cadrul YouthSpeak Survey, un sondaj global menit să ofere o viziune de ansamblu și să facă vocea tinerilor auzită în fața diferiților factori decizionali pe probleme de tineret. Acest sondaj ne-a ajutat să înțelegem care sunt cele mai pregnante probleme ale tinerilor din România și ne-a ajutat să creăm acest eveniment pentru a oferi răspunsuri particularizate.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related