Cand se intalnesc doua legende

Cand se intalnesc doua legende

Cand alaturi doua simboluri puternice, te astepti la o reactie electrizanta. E cu atat mai dezirabila, cu cat comunici prima versiune electrica a unei masini care a facut istorie. Este vorba despre van-ul Volkswagen, aparut in anii 50 si trupa a-ha, devenita populara in anii 80. Mini-docul ”Parteners in Reinvention” regizat de Toby Dye, este un review nostalgic in care membrii trupei se plimba prin amintirile lor, in timp ce se plimba cu noul model VW prin Norvegia, tara lor originara.

Ei spun ca nu poti crea ceva iconic, daca iti propui sa faci asta. Pur si simplu se intampla. Cei de la VW s-au folosit de ceva ce aveau deja si au amintit de momentumul modelului in cultura pop.

Trupa a-ha a fost plasata de Rolling Stone pe primul loc intr-un top al one wonder hit-urilor, din toate timpurile, referindu-se la piesa ”Take on me” din 1985, deci poate nu e chiar cel mai bun exemplu de reinventare. De altfel, membrii trupei au recunoscut ca fara videoclipul ei animat, o inovatie la acea vreme, piesa n-ar fi avut acelasi succes. 

Morten Harket, solistul trupei, a fost prima persoana care a adus o masina electrica in Norvegia, si in general, trupa a facut lobby pentru astfel de masini in tara lor, inca din anii 90.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar



Branded


Related