7 cărți pentru cei creativi, de la Libris.ro

7 cărți pentru cei creativi, de la Libris.ro

Creativitatea este un mușchi ce trebuie mereu antrenat. Știm asta. Dar este dificil să fii creativ zi de zi, la orice oră, pentru orice proiect, nu-i așa? Din fericire, inspirația poate veni de oriunde, fie că vorbim de o conversație auzită pe stradă, de un film sau, chiar mai sigur, putem găsi inspirație în... cărți. Iată mai jos 7 cărți de la Libris.ro, cea mai mare librărie online din România, care ajută la dezvoltarea mușchiului despre care vorbeam mai sus.

1. Being Creative. Fii inspirat. Descopera-ti originalitatea - Michael Atavar

Adesea tratam creativitatea ca si cum ar fi ceva separat de noi — cand, de fapt, asa cum demonstreaza si aceasta carte, este incredibil de simplu: creativitatea nu este nimic altceva decat chiar propria ta esenta. Printr-o serie de 20 de exercitii practice si eficiente, bazate pe o abordare vizuala unica, Michael Atavar te provoaca sa-ti deschizi mintea, sa-ti schimbi viziunea si sa-ti descoperi creativitatea.

2. Think Differently. Deschide-ti mintea. Creeaza-ti filosofia pentru viata - Adam Ferner

Cu o abordare unica, vizuala, de explorare a notiunilor filosofice, Adam Ferner arata cum filosofia este unul dintre cele mai bune instrumente prin care putem raspunde provocarilor lumii moderne. Cu 20 de lectii aprofundate despre marii filosofi ai istoriei pana la pionierii de astazi, aceasta carte te va ajuta sa gandesti profund si diferit.

3. Training creativ. Sociodrama si consolidarea echipei - Ron Wiener

O carte practica pentru cei care vor ca trainingul lor sa fie unul eficient, plin de imaginatie si energie, lucrarea lui Ron Wiener analizeaza cum este important sa fie conduse trainingurile, ce este de facut in cazul echipelor care sufera de un blocaj; si pune intr-o lumina noua folosirea sociodramei ca instrument de training.

4. Salturi creative - Michael Newman

O introspectie in creatiile uneia dintre cele mai mari agentii din lume: Saatchi & Saatchi, cartea prezinta strategiile, gandirea creativa si povestile din spatele catorva dintre cele mai de succes campanii de advertising din lume. Este o carte despre puterea transformatoare a ideilor, indiferent de locul din care provin.

5. Nu gandi! Redescopera-ti geniul creator - Erik Wahl

Artistul si antreprenorul Erik Wahl impinge granitele tiparelor gandirii traditionale spre dezlantuirea geniului creativ care se afla in fiecare dintre noi. Cartea ofera un cadru original de gandire si instrumente care vor face posibile noi actiuni creative. Redescoperirea propriei creativitati schimba totul, de la cat de bine lucrezi si de ce mergi la munca in fiecare zi, pana la cum poti gasi implinire acasa.

6. M-am hotarat sa devin prost - Martin Page

Tradus in peste treizeci de tari, romanul M-am hotarat sa devin prost s-a vandut pana in prezent in peste o jumatate de milion de exemplare si a fost incununat cu prestigiosul Euregio-Schuler-Literaturpreis.

Sunt oare rutina, automatismele, cliseele, conformismul solutia unei vieti fara griji? – este intrebarea la care autorul cauta raspuns prin Antoine, un Candide modern a carui odisee comica a facut din M-am hotarat sa devin prost un roman-cult.

7. Arta de a fi - Erich Fromm

Intr-o lume dominata de consumerism, de goana dupa avere si onoruri si de falsele retete pentru fericire, Erich Fromm invata cum sa ne eliberam de iluzii si de ideile primite de-a gata si cum ne putem exploata energiile launtrice pentru a duce o viata cu sens. Trecerea de la existenta preocupata de posesie si imbogatire ("a avea") la un trai bazat pe constientizarea si dezvoltarea propriilor calitati sufletesti ("a fi") conduce, in mod iminent, la o stare de iluminare psihica si de bogatie spirituala.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related