Salvați actorul de el însuși

Salvați actorul de el însuși

Vreau sa mananc mai sanatos. Vreau sa citesc mai mult. Vreau sa fiu un om mai bun. Cu totii ne faceam planuri pe care n-aveam de gand sa le onoram, dar trebuia sa ne legitimam cumva in fata constiintei si sa pastram aparentele, macar fata de noi insine. 

Apoi, s-a intamplat ceva ingrozitor. Am fost nevoiti sa ne asumam promisiunile. Pentru ca lumea a intrat intr-o criza sanitara. Si sociala. Si economica. Si am fost privati de libertatea de a mai ajunge burnout. Autoritatile i-au spus lockdown, dar noi stiam mai bine ca fuga noastra de noi insine, s-a sfarsit. Asa ca i-am spus - un nou inceput. Timp pentru noi. Vacanta! Spin-ul asta ne-a costat probabil intreaga rezerva de resurse motivationale din noi si din social media, dar, hei, vom trece intr-o zi si peste asta si vom ajunge din nou sa luam la misto quote-urile sterile de gandire pozitiva din newsfeed-ul nostru. Deocamdata, le-am luat in serios.

Asa ca, ne putem regasi usor in sketch-ul facut de actorii Corina Moise si Dan Radulescu, a caror prima zi de izolare ii surprinde dansand si ciocnind relaxati un prosecco in halate, tocmai la marginea lumii. Adica in balcon. Lumina calda a apusului de soare si perdeaua diafana prin care ii vedem in acest cadru, anunta un inceput sabatic perfect.

Apoi, revolutia lor culturala se manifesta prin bucuria revelatiilor din filmele cu stripperi si din carti cu terapii prin ciocanituri, prin meditatii, taierea unghiilor, exercitii de pictura, partide de Monopoly si sansa extraordinara de a studia actori de milioane, platind doar cativa zeci de lei pe platforme de streaming. Deci, viata chiar e misto.

Si atunci, de ce se aude strigatul sfasietor al unui personaj din Hamlet (Claudiu), din dormitor?  

Satira celor doi actori ne aminteste ca emotiile noastre nu incap intre peretii apartamentelor. Ca eram bine cum eram. Ca nu ne putem recupera pe noi intr-o pauza fortata, ci ca ne putem ajunge din urma doar cand avem contexte sociale, cand ne vedem unii cu altii si povestim, si ne prostim, si ne promitem la misto ca vom fi mai buni, si chiar vom fi mai buni. Am putea face toate astea in sala de teatru, inainte de spectacol. Actorii nostri erau bine pe scena. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Sectiune



Branded


Related