Schimbarea necesară. O perspectivă nouă de la IQOS World & Romanian Design Week

Schimbarea necesară. O perspectivă nouă de la IQOS World & Romanian Design Week

Sunt lucruri pe care le știm, dar cu toate acestea, nu ne putem abține să mergem în direcția opusă. Sunt lucruri despre care vorbim des și totuși, când trebuie să le dovedim cu fapta, rămân doar metafore de dat mai departe. Sunt lucruri dovedite, dar care au mereu nevoie de exercițiu și practică. Unul dintre aceste lucruri este schimbarea. Vorbim despre ea, o studiem, încercăm să o înțelegem, îi dedicăm studii și poezii, dar de fiecare dată când suntem puși în fața ei, primul nostru impuls este să ne încordăm, să o respingem, să căutăm drumul înapoi spre familiar. 

Poate în viitor oamenii se vor referi la anul 2020 ca la anul schimbării. Și asta va fi un lucru bun. Din prezent, însă, nu putem vedea decât teamă, efort și greu. Frumosul și creația ne pot ajuta să ne depărtăm însă suficient, să dobândim distanța necesară în care să putem privi realitatea printr-o nouă perspetivă. Instalația concept IQOS World în cadrul Romanian Design Week ne amintește că schimbarea este necesară, face parte din natura lucrurilor, este mersul înainte. Instalația poate fi văzută până pe 20 septembrie.

 

Puterea alegerii personale

În curtea Combinatul Fondului Plastic din București, înainte de a ajunge la expozițiile și instalațiile Romanian Design Week, te așteaptă jocuri. Badminton, tenis, mini-golf. Un spațiu ludic, regândit în condițiile pandemiei, pentru a aduce oamenii într-o atmosferă bună, ușoară.

După ce treci de jocuri - și poate le încerci sceptic, stângaci - ajungi într-un spațiu artistic dedicat schimbării. Expozițiile Realități posibile și Antifragile, alături de o serie de instalații impresionante, fac apel la emoții și vorbesc despre schimbările care au loc chiar acum, despre situația pandemiei și nevoia de adaptare. 

Apoi, după ce parcurgi un coridor întunecat, ajungi în fața instalației IQOS World: O nouă perspectivă

Un spațiu luminos, optimist, cu care poți interacționa și ești îndemnat să o faci. Urci pe scară, ești curios să vezi ce urmează. Schimbarea devine plăcută, teama este înlocuită de descoperire și curiozitate, surpriza aduce încântare. 


IQOS World @ Romanian Design Week

IQOS World: O nouă perspectivă chiar asta face, îți amintește ceea ce știai deja: că schimbarea este bună, este necesară pentru a afla lucruri noi, pentru a ajunge într-o nouă etapă, pentru a progresa. Schimbarea ține de alegerile personale și poate fi făcută în ritmul fiecăruia.

Schimbarea e diferită pentru fiecare, așa cum experiența instalației vine cu sensuri noi, în funcție de cei care o vizitează. IQOS World: O nouă perspectivă oferă o experiență suprarealistă vizitatorilor, prin regândirea spațiului fizic, a mixului de materiale, sunete sau lumini și suprapunerea lor neobișnuită.

E un spațiu în care privim în jur, dar și pe noi înșine, în oglindă. Urcăm, coborâm și observăm felul în care spațiul se modifică, în funcție de mișcare. 

Instalația poate fi văzută până pe 20 septembrie la Combinatul Fondului Plastic din București și constituie o conversație intimă despre prezent și viitor, design și tehnologie și rolul lor în a crea perspective noi.

 

Intersecția creativă

Parteneriatul IQOS și Romanian Design Week a apărut tot din intersecția benefică dintre domenii diferite: două branduri pentru care inovația, designul și alegerile sustenabile definesc un viitor mai bun. 

Instalația IQOS World: O nouă perspectivă vine în completarea expozițiilor Romanian Design Week, care arată rolul designului și al creativității în adaptarea oamenilor la schimbare. 

Ediția din 2020 a Romanian Design Week 2020 se desfășoară sub umbrela schimbării. CHANGE 2.0, tema evenimentului, este transpusă cu proiecte și inițiative ale industriilor creative din perioada pandemiei.  

Puteți vizita expoziția centrală și instalația IQOS World: O nouă perspectivă din cadrul Romanian Design Week, la Combinatul Fondului Plastic București, până pe 20 sepetembrie. 

Nu este, însă, singurul spațiu de expoziții al evenimentului. Până pe 20 septembrie, puteți descoperi în spațiul Qreator by IQOS, în cadrul Design Flags, șapte expoziții prezentate în premieră în România care explorează granițele obișnuitului și neobișnuitului, sustenabiliatea și influența covârșitoare a designului în viețile oamenilor.

Evenimentele sunt organizate ținând cont de distanțarea socială și de toate regulile și recomandările valabile la momentul respectiv. Accesul pentru vizitarea IQOS World și Design Flags este permis exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Sectiune

Dictionar



Branded


Related