Anca Damian: Comunitatea cinematografică era preponderent masculină. Am vrut să aduc o deschidere și o schimbare în acest sens

Anca Damian: Comunitatea cinematografică era preponderent masculină. Am vrut să aduc o deschidere și o schimbare în acest sens

Teoretic, un artist nu este nici femeie, nici bărbat. Arta nu ar trebui să facă astfel de diferențe. Societatea, în schimb, renunță greu la prejudecăți. În ultimii ani, însă, mișcarea pentru egalitatea de gen a recuperat teren important, chiar și în cinematografia din România. Rămân însă adevăruri care trebuie confruntate și realități care trebuie schimbate. De exemplu:

În România, un bărbat regizor este validat mult mai repede, spune regizoarea Anca Damian

Anca Damian este regizoare, scenaristă și producătoare, iar cel mai nou film al ei, Călătoria fantastică a Maronei, rulează în toată lumea. Anca este și singura femeie din România care a filmat singură un întreg film. A înființat Asociația Română a Femeilor în Cinema și FemArt Film Fest tocmai pentru că a fost, pentru mult timp, singura femeie în domeniul ei. FemArt Film Fest susține egalitatea de gen și șanse în industria cinematografică prin sprijinul acordat regizoarelor de film aflate la început de carieră, promovarea creațiilor acestora și facilitarea schimbului de experiență cu specialiști din industrie.  

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related