De Halloween, Salvați Copiii sperie România cu cifre, nu cu monștri

De Halloween, Salvați Copiii sperie România cu cifre, nu cu monștri

Organizația neguvernamentală anunță o strângere de fonduri pentru toți cei care-și doresc să schimbe cifrele negre din educație.

De Halloween 2020, Salvați Copiii sperie România cu adevărații monștri, cei din educație: lipsa resurselor pentru școala online, slaba instruire a profesorilor pentru provocările școlii online, abandonul școlar și analfabetismul funcțional.

Campania Cu Adevărat Înfricoșător, dezvoltata împreună cu agenția McCann Bucharest, pune cele mai înspăimântătoare cifre pe tradiționalii dovleci de Halloween și merge cu trick-or-treat pentru a face realitatea educației din România mai puțin înfricoșătoare.

Cu cât intră mai multe orașe în scenariul roșu, cu atât mai mulți copii cad pradă monștrilor: 1 din 2 elevi face ore pe telefon, 28% dintre elevi nu au resurse pentru școala online și 3 din 20 de copii renunță la școală, iar asta se întâmplă în fiecare zi, nu doar de Halloween.

Cifrele ne arată că 41% dintre elevi sunt analfabeți funcțional și că 45.000 de copii abandonează școala. Realitatea este la fel de înfricoșătoare și atunci când vorbim de cei care ar trebui sa pregătească noile generații: 43% dintre profesori nu au resurse pentru a desfășura orele online. 

„Noi spunem lucrurilor pe nume, pentru că numai așa putem lupta cu monștrii care compromit viitorul copiilor noștri: lipsa resurselor pentru elevi, slaba instruire a profesorilor pentru desfășurarea lecțiilor online, abandonul școlar și analfabetismul funcțional. Toți acești monștri există și nu se ascund sub pat, ci sunt la vedere, în societatea noastră fragilizată: educația precară duce la șomaj și la lipsa bunăstării pe care ne-o dorim.

Sperăm să atragem atenția asupra lucrurilor care sunt de speriat în România și să le schimbăm în bine, în copii care pot învăța de acasă, în profesori care au cu ce să predea elevilor de acasă și, de ce nu, în performanțe școlare.”, declară Gabriela Alexandrescu (Președinte Executiv Salvați Copiii România)

 

Pentru a combate acești monștri, Salvați Copiii are nevoie de ajutorul fiecăruia dintre noi.

Intră pe www.salvaticopiii.ro/cuadevaratinfricosator și donează pentru a alunga acești monștri din calea copiilor care vor să învețe. Companiile se pot implica și ele în campanie, completând contractul de sponsorizare.

 

„E anul cu cel mai înfricoșător Halloween de până acum. Pentru că pandemia nu afectează doar prezentul, ci si viitorul: într-o Românie în care învățământul era oricum la pământ, sunt mii de copii care chiar nu mai pot avea acces la educație. Aproape o treime dintre elevi nu au tablete, laptopuri sau calculatoare. Fast-forward 10 ani mai târziu-mii de tineri adulți sunt total nepregătiți pentru viață. Am vrut să facem vizibile cifrele și cât de infricoșătoare sunt, iar Halloween-ul ne-a dat această oportunitate.”, declară Irina Popp si Lia Bira (Group Creative Directors la McCann Bucharest).

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related