White Image și Salvați Copiii avertizează că în România un copil mai mic de un an moare la fiecare 9 ore și apelează la români pentru a redirecționa 3,5% din impozitul pe venit, pentru dotarea a 10 secții de neonatologie

White Image și Salvați Copiii avertizează că în România un copil mai mic de un an moare la fiecare 9 ore și apelează la români pentru a redirecționa 3,5% din impozitul pe venit, pentru dotarea a 10 secții de neonatologie
Gratiela Lupu, co-fondator White Image/ Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România

Un copil sub vârsta de un an moare la fiecare 9 ore în România, în timp ce există un deficit cronic de medici neonatologi și echipamente mai vechi de 25 ani în spitale.

Compania de email marketing White Image și Organizația Salvați Copiii România lansează o campanie de încurajare a românilor să redirecționeze gratuit 3,5% din impozitul pe venit, prin completarea formularului 230, pentru dotarea a 10 secții de neonatologie cu echipamente medicale performante. Astfel, viețile a mii de copii născuți prematur pot fi salvate. Statistica arată că un copil sub vârsta de un an moare la fiecare 9 ore în România.  

Pentru a atrage fondurile necesare pentru dotarea a 10 secții de neonatologie din spitalele din România este nevoie ca cel puțin 10.000 de persoane să devină eroi, mobilizând colegii să completeze formularul 230 și adunând cel puțin 50 de formulare. Până acum, mai mulți români au devenit eroi, pe lângă profesiile pe care le au, adunând fiecare deja peste 50 de formulare, însă este nevoie de un număr cât mai mare de eroi pentru a obține fondurile necesare pentru dotarea secțiilor de neonatologie. Astfel, prin campania “FII EROUL CARE FACE. NU CEL CARE SE PREFACE!”, persoanele fizice sunt încurajate să completeze și să trimită formularele 230 către organizația Salvați Copiii, până pe 25 mai 2024.

România se află pe podiumul UE privind rata mortalității infantile. Situația este accentuată și de faptul că în spitalele din țară există un deficit cronic de medici neonatologi, mai exact o lipsă de 40% din totalul numărului necesar, potrivit unei analize realizate de Salvați Copiii România. De asemenea, vechimea medie a echipamentelor în secţiile de neonatologie este de 8 ani, iar în unele spitale există echipamente cu o vechime de peste 25 de ani, care ar trebui înlocuite. Suportul vital și îngrijirea unui prematur necesită luni de zile, experiență clinică și aparatură medicală performantă, care să substituie mediul din uterul matern și să permită supraviețuirea fără dizabilități.

“Echipamentele medicale performante pot oferi suport vital esențial, în monitorizarea nou-născuţilor prematur și în intervenții medicale precise și eficiente care să oferă șanse mai mari de supraviețuire și dezvoltare sănătoasă a acestor luptători. Cu o mortalitate infantilă ridicată în comparație cu celelalte țări ale Uniunii Europene, avem nevoie de eroi care să facă schimbarea. Oricine poate fi eroul copiilor născuți prematur cu un gest foarte simplu și gratuit, care durează doar 3 minute: completarea formularului 230 prin care automat, fără niciun efort, 3,5% din impozitul datorat către stat va fi redirecționat pentru a salva viețile micuților”, declară Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Organizația Salvați Copiii.

Proiectul este coordonat de Grațiela Lupu, cu sprijinul colegilor Andi Amironoaiei, Alexandru Goagă și Raluca Radici din partea agenției White Image, care au creat și promovează campania organizației Salvați Copiii pentru o schimbare semnificativă în viețile copiilor născuți prematur.

“Cu entuziasm ne implicăm pentru a face o schimbare reală privind viețile și viitorul copiilor. Ne-am dorit ca această campanie să fie nu doar eficientă, ci și profund semnificativă pentru problemele cu care se confruntă copiii din România. De aceea, încurajăm românii să inspire și să mobilieze colegii și apropiații să completeze formularul 230. Oricine dorește poate strânge cel puțin 50 de formulare 230 și să le trimită către organizația Salvați Copiii până pe 15 mai 2024. Prin această campanie, ne-am propus să transmitem un mesaj puternic despre responsabilitatea socială și angajamentul românilor pentru sănătatea și binele copiilor”, declară Grațiela Lupu, co-fondator White Image și coordonatorului campaniei de strângere a formularelor 230 pentru dotarea secțiilor de neonatologie din spitale.

Pe parcursul strângerii de formulare 230, eroii care strâng peste 50 de astfel de formulare pot opta pentru a-și face cunoscută implicarea și pentru a fi un exemplu pentru viitorii erori.

Din anul 2010 şi până în prezent, Organizaţia Salvaţi Copiii a dotat 122 de unităţi medicale (secţii de neonatologie, terapie intensivă neonatală, secţii de pediatrie şi Obstetrică-Ginecologie) din toate judeţele ţării, cu peste 1.700 de echipamente vitale, investind peste 10 milioane de euro. Doar în 2023, Salvaţi Copiii a dotat peste 55 de unităţi medicale cu echipamente performante, asigurând supravieţuirea şi tratamentul adecvat pentru cel puţin 60.000 de copii.

FII EROU! SALVEAZĂ VIAȚA COPIILOR NĂSCUȚI PREMATUR!
#FiErouSalveazaViata #SalvatiCopiii #Redirectioneaza3.5%

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related