Invitație la curatoriat intim și artă

Invitație la curatoriat intim și artă

Lansarea unui proiect nou, artaPePerete.ro, vine cu invitația de a descoperi ce înseamnă curatoriatul intim al caselor noastre și cu o selecție unică de printuri de lucrări de artă contemporană ale unor artiști emergenți români. 

În contextul actual în care petrecem mai mult timp în casă, poate simțim cu toții nevoia de a ne redefini spațiul, de a-l transforma pentru a ne oferi atât confort, cât și prilejuri de bucurie sau reflecție. Una din modalitățile prin care ne putem redefini casa este aceea de a îmbogăți pereții cu lucrări de artă. 

artaPePerete.ro propune o explorare a noțiunii de curatoriat intim printr-o serie de interviuri și articole cu oameni diferiți, încercând să pătrundă în intimitatea caselor și a criteriilor de selecție a lucrărilor ce ajung sa fie expuse. 

Platforma online propune și o selecție unică și variată de printuri de lucrări de artă contemporană, în ediții exclusive certificate de autor, disponibile spre vânzare, și este o oportunitate de promovare a artiștilor emergenți din România către un public iubitor de artă.

Lucrările de artă pot veni și în completarea proiectelor de design interior, punctând atmosfera unui spațiu printr-o lucrare sau mai multe. În acest scop, proiectul poate pune la dispoziția designerilor de interior imaginile lucrărilor de artă disponibile în platformă pentru a fi folosite în proiectele lor.

Ne dorim să vedem cât mai multe lucrări ale artiștilor români expuse în case, nu exclusiv în galerii de artă. Printurile de artă în ediții exclusive sunt o modalitate de a face accesibile lucrările de arta ale artiștilor emergenți din România pentru a ajunge mai aproape de oameni.

Proiectul este inițiat de Asociația Antistatic în continuarea obiectivelor asociației de a găsi modalități noi de expunere pentru artiști români și de a aduce arta contemporană mai aproape de oameni. 

artaPePerete.ro 
Arta schimbă casa
Printuri de artă contemporană în ediții exclusive certificate de autor.

PePerete propune o selecție variată de lucrări de artă contemporană, curatoriată de echipa noastră de artiști și profesioniști în domeniul artistic și încurajează curatoriatul intim al caselor și artiștii emergenți din România.

ANTISTATIC este o asociație înființată de un grup de artiști prieteni care își propun să facă împreună proiecte care să aducă arta lor și a altora față în față cu publicul amator de artă, cunoscător sau necunoscător. Este despre acțiune, despre mișcare, despre a face. 

Unul dintre primele proiecte care continuă în București este proiectul Portrete de Cartier prin care ne-am propus să cointeresăm locuitorii Bucureștiului în conturarea unui portret actual al cartierului lor prin activități artistice.

Parteneri: Spatiograf
Parteneri media: Modernism.ro, IQads, Radio Romania Cultural, Agerpres, Zile si Nopti

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related