Am transformat semnătura de email în canal de comunicare pentru a face un apel urgent pentru educație

Am transformat semnătura de email în canal de comunicare pentru a face un apel urgent pentru educație

Facem un apel urgent către companiile care au calculatoare uzate pentru a le preda către Ateliere Fără Frontiere. Noi le preluam în calitate de colector autorizat, și le recondiționăm pentru a le oferi mai departe copiilor din medii vulnerabile.

Prin educlick, program al ONG-ului Ateliere Fără Frontiere, colectăm deșeuri electrice și electronice (DEEE), în special echipamente IT, pe care le recondiționăm și le donăm școlilor și copiilor care nu au încă acces la școala online.

De curând am întâmpinat o criză de lipsă de monitoare, iar acest lucru ne încetinește activitatea și transmiterea calculatoarelor. Ne-am propus ca până la sfârșitul anului să donăm 3000 de calculatoare, ceea ce înseamnă 75 de echipamente trimise către școli o dată la trei zile. În condițiile de față, suntem limitați să trimitem doar câte 10, neavând monitoare care să însoțească unitățile centrale.

Această criză ne-a dus în pragul unei campanii de comunicare de urgență, în care am găsit un imens suport în oamenii de pe paginile noastre de LinkedIn și Facebook, dar și în grupurile private targetate către publicul nostru ce susține cauzele umanitare și sustenabilitatea. Ne-am dat seama că o postare virală se naște dintr-o nevoie urgentă și o dorință puternică de într-ajutorare. Mulțumim tuturor celor care au dat mai departe mesajul nostru și ne-au adus monitoare și calculatoare de acasă, mai ales Grupul Antreprenorilor, Nu mai port și Grupul IT-știlor.

Colectăm de la oameni, dar colectăm și de la companii. Pentru abordarea B2B, am ales un canal ușor neconvențional, pentru a comunica direct - semnăturile de e-mail. Pe toate, cele ale angajaților Ateliere Fără Frontiere, le-am transformat în key visual al campaniei pe care le-am transmis pe un nou canal de comunicare - cel al corpului de e-mail.

Companiile sunt o sursă de colectare a echipamentelor IT în masă, deoarece schimbarea sediului sau a flotei IT vine cu un număr mare de calculatoare și laptop-uri ce iau de obicei drumul reciclării. Deși acestea nu mai sunt suficient de performante pentru activități de business, pentru școli și copii care nu dețin niciun fel de echipament IT sunt esențiale.

La începutul pandemiei, atunci când s-a instaurat învățământul de acasă, statisticile arătau că unul din trei copii nu au de pe ce să intre la orele online. Deși prin activitatea Ateliere Fără Frontiere donăm încă din 2009 calculatoare către școli și instituții de învățământ din mediul rural defavorizate, am decis să adresăm contextul actual și să îi ajutăm un număr cât mai mare dintre acești copii care riscau abandon școlar.

Dacă este vorba de calculatoarele din firma ta, te invităm să completezi formularul. Dacă ai calculatoare uzate pe care vrei să le predai personal, le așteptăm pe Șos. Olteniței, nr. 105. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related