Un pătrat distanță | Laura Niculescu & Adrian Dică

Un pătrat distanță | Laura Niculescu & Adrian Dică

Expoziția alătură lucrările a doi tineri pictori, Adrian Dică și Laura Niculescu, cunoscuți pentru prezentările lor in evenimente solo și colective din București și din alte capitale europene.

Picturile celor doi sunt plasate față în față într‐un dialog între două serii de lucrări realizate in ultimii doi ani. Câteva dintre picturile expuse reprezintă pentru fiecare artist borne ale vechilor și noilor căutări artistice. Relația duală dintre lucrări se formează plecând de la o structură dimensională, alcătuită din elemente interconectate. O dimensiune este cea fizică, orizontală. Prin rabaterea ei egală și verticală o obținem pe cea spirituală, iar apoi prin rabatere continuă apare un spațiu multidimensional. Așa s‐a născut numele expoziției. “Apart”/ “Distanță” nu este despre separare, ci este despre relaționarea într‐o structură de elemente care generează un spațiu de dialog.

Ambele proiecte se nasc dintr‐o tensiune similară cu cea a unei persoane care, aflată într‐un avion în zbor sau într‐o situație pe care nu o poate controla, începe să reevalueze. Limitele și conexiunile cu vechiul peisaj devin temporar nule, totul este reevaluat, recompus și distilat până când spațiul și timpul dispar. 

Laura Niculescu & Adrian Dică
Curator: Diana Andrei

Palatul Parlamentului
Centrul Internațional de Conferințe
Sala de Expoziții Constantin Brâncuși
Str. Izvor nr. 2‐4, Sector 5, București

Dechidere: Joi, 8 aprilie 2021 între orele 10:00 ‐17:00
Perioada de expunere: 8 ‐ 28 aprilie 2021, L‐V 10:00 ‐ 17:00

Accesul in spatiul expozițional Sala Constantin Brâncuși se va face conform normelor si legilor în vigoare la data vizitării expoziției.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related