Edu altfel desfășoară un proiect de educație digitală pentru 300 de cadre didactice din România - proiect finanțat de Start ONG

Edu altfel desfășoară un proiect de educație digitală pentru 300 de cadre didactice din România - proiect finanțat de Start ONG

Asociația Edu altfel a desfășurat proiectul Educație digitală pentru profesori în perioada 24 mai - 24 iunie*, finanțat prin programul Start ONG. Prin acest proiect, echipa s-a ambiționat să formeze 300 de cadre didactice din România în vederea utilizării eficiente a aplicațiilor digitale pentru predarea online*.**

Proiectul a fost primit cu foarte multă receptivitate, ajungând la 1200 de profesori aplicanți în numai 10 zile. Nevoia formării digitale este prezentă în rândul cadrelor didactice, iar evenimentele din ultimul an ne-au demonstrat că are titlu de prioritate pentru progresul educației.

Asociația Edu altfel a luat naștere în vara anului 2020, iar până în prezent a desfășurat webinarii și cursuri complexe, cu informații aplicate despre predarea digitală. Asociația a avut alături peste 1000 de profesori pentru care a oferit resurse educaționale utile și interesante, într-o perioadă cu multe provocări.

Anul acesta Edu altfel sunt mândri că au fost acceptați pentru finanțarea Start ONG cu proiectul Educație digitală pentru profesori.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Accesul la program Educație digitală pentru profesori a fost gratuit, iar selecția s-a făcut pe baza formularului de aplicație.

Toți profesorii au fost grupați în ateliere de lucru în funcție de ciclul de predare (primar, gimnazial, liceal) și materiile predate (domeniul real sau uman). În Edu altfel ținem cont ca informația să fie adaptată nevoilor specifice, astfel că design-ul cursurilor a fost realizat având în vedere particularitățile fiecărui grup.

În cadrul proiectului profesorii au avut acces la:

  • 2 sesiuni de formare interactive, desfășurate în ateliere online, cu grupe de 30 de participanți. Am descoperit aplicații din suita Google și Microsoft, utile în organizarea activității cu elevii, fie că vorbim de orele online, fie de orele desfășurate în sală de clasă. Am pus accentul pe aplicații destinate evaluării și creșterii interactivității la cursuri. Trainingurile s-au desfășurat dinamic și-au dat șansa profesorilor să experimenteze din postura de studenți anumite activități, pentru ca ulterior să le poată integra în activitatea cu elevii.
  • 2 teme de lucru aplicate pentru exersarea cunoștințelor și feedback individual.
  • Manualul Resurse digitale pentru educație, Ghid practic de utilizare a celor mai populare aplicații, ediția specială 2021.
  • 1 webinar Q&A, desfășurat în încheierea proiectului, unde echipa de traineri a răspuns tuturor întrebărilor participanților și a prezentat aplicații conexe cu cele explorate în cadrul cursului.
  • Acces la cursul asincron de pe platforma Udemy - Zoom și Google Meet pentru școala online. Noul ghid 2020/2021, un curs practic pentru a descoperi toate funcționalitățile aplicațiilor utile întâlnirilor desfășurate online.
  • Acces la Comunitatea Edu altfel, un grup de suport în care sunt împărtășite informații și curiozități despre resursele digitale utile în educație.
  • Certificat de absolvire.

Ne bucurăm că am contribuit prin cursurile noastre la formarea și perfecționarea competențelor digitale a 300 de cadre didactice. Ne-am bucurat de interesul unui număr mare de profesori, pe care i-am invitat în comunitate. Avem alături peste 500 profesori în grupul comunității și alți peste 1500 interesați de informările săptămânale pe care le distribuim.

 

Ce spun o parte din profesorii care au participat la proiect:

"Un curs foarte bine structurat, ușor de parcurs și înțeles, cu exemple concrete și parcurgerea pas cu pas a tuturor facilităților oferite de platformă." - Anca Buzilă, Grădinița nr.15, Sibiu

"O adevărată educație digitală! Interesant și instructiv. Voi aplica ceea ce am învățat la acest curs." - Mihaela Ana, Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” Pucioasa

"Deși folosesc platforma Classroom de aproximativ 2 ani, în acest curs am aflat lucruri noi pe care le-aș fi folosit până acum dacă știam de ele. Sunt încântată de faptul că am avut ocazia să particip la acest curs și să învăț lucruri noi." - Petronela Ostahie, Școala Gimnazială "Alexandru Ivasiuc" Baia Mare

"Viitorul aparține digitalizării, iar pentru a ține pasul trebuie să fim conectați permanent la tot ce este nou. Acest curs m-a ajutat să mă perfecționez în utilizarea aplicațiilor Google. Informațiile au fost explicite și transmise în ordine logică, facilitând astfel înțelegerea funcțiilor utile în activitatea didactică." - Nisipeanu Raluca, Liceul Economic ”Virgil Madgearu” Constanța

Alătură-te comunității de profesori Edu altfel!
Dacă ești profesor, educator și ești interesat să ai acces la diverse resurse aplicate despre predarea digitală te așteptăm în Comunitatea profesorilor Edu altfel!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded