MONOMER: Future Prospects about Old Habits a ajuns la final

MONOMER: Future Prospects about Old Habits a ajuns la final

Proiectul de investigație coregrafică derulat de către Asociația MACAIA și co-finanțat de AFCN prezintă în perioada 29 -5 iulie 2021 performanceul SAMPLED L.R.P.

Sunt multe feluri prin care obișnuințele și sistemele pot fi schimbate. Mereu există cauze ce determină efecte. Când vine vorba de oameni și de viețile acestora, ne întâlnim cu sisteme foarte complexe, condiționate de multiple cauze, care determină o multitudine de efecte, pe care, dacă le-am lua pe rând și le-am analiza, ar putea să devină complicat să producem schimbări, update-uri sau remastering-uri individuale. Perioada de lockdown ne-a învățat că atunci când dinamica unui sistem se modifică, acesta suferă transformări majore.

Schimbarea dinamicii este calea optimă pentru a modifica cauzalitatea.
Dinamica unui sistem determină cum părțile acestuia interacționează.

SAMPLED L.R.P. este un spectacol caracterizat de intermedialitate, creat printr-un sistem colaborativ între performeri și echipa de artiști new media, în care tehnologia are un rol important.

// Live performance-ul se află într-o continuă relație cu proiecția video: conținut video filmat în prealabil și conținut video generat în momentul spectacolului prin telefoanele mobile care permit, pe baza unei aplicații, NDI HX, să transmită imagini live.
// Vizualul este mixat cu filmările realizate în pre-productie, în care sunt afișate trăirile din perioada de lockdown, iar astfel, suntem introduși într-un mediu familiar unde tehnologiile și social media ne-au devenit și mai apropiate.

SAMPLED L.R.P. dorește să comunice că spațiul comun sau individual este doar o percepție. Spectacolul este o simulare a faptului că prin ajutorul lumilor deschise de perspectiva unei filmări în spațiul comun (în cazul nostru scena) poate fi atât delimitat și separat, cât și înțesat de noi utilități. Părțile componente ale spațiului devin complementare, prin schimbarea perspectivelor video.

- Concept & coregrafie: Vlad Benescu
- Consultanță proiect & consultanță direcție artistică: Oana Arsenoi
- New media artist: Alexandru-Claudiu Maxim
- VFX: Vlad Grigore, Ioana Buraga
- Sound-design: Tudor-Răzvan Morar (Shokima)
- Performeri: Vlad Benescu, Alina Tofan, Tudor-Răzvan Morar
- Graphic design: Vlad Grigore, Ioana Buraga

Pe durata derulării proiectului, echipa MONOMER a propus publicului mai multe formate artistice în care limitările corporale și spațiale impuse de pandemie au fost explorate de către artiști, cu ajutorul propriului corp și al noilor tehnici media.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related