Aplicația care ajută persoanele cu autism să își exprime emoțiile

Aplicația care ajută persoanele cu autism să își exprime emoțiile

Este dintre românii care au făcut cercetare peste hotare și au decis să își continue dezvoltarea profesională departe de România. Adela Bărbulescu a fost de mică pasionată de tehnologie și desen, așa că a mers la Facultatea de Calculatoare, apoi a început un doctorat în informatică în Franța și a rămas acolo. În timpul cercetării, Adela a aflat că animațiile 3D emoționale pe care le crea ar putea ajuta oamenii cu autism să își exprime mai bine trăirile și să comunice cu cei din jur.

Anul trecut, și-a înființat propria companie alături de Mayra Lima, o braziliancă ce își dorea la rându-i să dezvolte o aplicație pe care sora ei cu autism să o folosească. S-au potrivit și au creat împreună Emoface, investind peste 100.000 de euro și zeci de ore de cercetare și creație în ideea lor. Deocamdată, cei mai mulți dintre beneficiarii aplicației sunt copii cu tulburări de spectru autist, iar rezultatele măsurate până acum sunt bune.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related