[Netflixizarea] Radu Crahmaliuc: În comparație cu cinema-ul, streamingul e comod dar și profund antisocial

[Netflixizarea] Radu Crahmaliuc: În comparație cu cinema-ul, streamingul e comod dar și profund antisocial

Ce aduce binging-ul în viețile noastre? De ce simțim nevoia să consumăm în exces, chiar dacă știm că nu obținem din asta atât cât investim? Psihologii spun că este un mod de a face față emoțiilor negative. Eu văd ca pe o revoltă paradoxală împotriva paradigmei eficienței, care ne spune cum, când și de ce să ne distribuim timpul pentru a fi sau a deveni cât mai de succes. Despre micile rebeliuni de dinainte de culcare aflăm mai multe de la scenaristul Radu Crahmaliuc.

“Văd o sinonimie între streaming și binging. Oamenii nu vor să mai investească în niște personaje și un plot de două ore. Vor relații de lungă durată nu aventuri pe întuneric. Preferă să se uite la o chestie de 30 de ore care-i ține treji toată noaptea și îi face zombie a doua zi în conferința de Zoom de la cafeluță. Ajută foarte mult și faptul că cinema-ul s-a transformat într-un șir nesfârșit de filme cu supereroi, remakeuri, prequeluri, spinoffuri și alte bălării”.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related