Larisa Perde: O mare parte din cauza izolării muzicii lăutărești vine din rasism și lipsurile culturale moștenite din comunism

Larisa Perde: O mare parte din cauza izolării muzicii lăutărești vine din rasism și lipsurile culturale moștenite din comunism
Credit foto: Valentin Răzvan

Muzica lăutărească are din ce în ce mai mulți adepți și la noi, nu doar în țara lui Johnny Depp. Pare și logic dacă stai să te gândești, pentru o țară care a trăit și exportat muzica asta pentru sute de ani. Festivalul Șaraimanic a avut loc în luna august la Brezoi și am vrut să aflăm direct de la sursă cum a fost vibe-ul anul acesta. Larisa Perde, manager VRTW Artists & Șaraimanic, ne-a spus cum a reușit să inchege o poveste cu lăutari și haiduci pe malurile Lotrului și anul acesta și ce-și propune pentru edițiile următoare.

E paradoxal că România, o mină de aur a acestei muzici atât de apreciate pe aproape toate continentele lumii, să nu aibă un festival. O muzică care seduce, exorcizează, dansează, farmecă, descântă și spune povești. Poate pentru că nimeni nu e profet în țara lui.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related