Ultimile zile de înscriere la StepFWD, programul de pre-accelerare al comunității

Ultimile zile de înscriere la StepFWD, programul de pre-accelerare al comunității

StepFWD este pre-acceleratorul de startup-uri tehnice dedicat echipelor diverse aflate la început de drum care își propune să echilibreze ecosistemul antreprenorial în România. Aplicațiile pentru cohorta 2021 sunt deschise până pe 5 septembrie.

Programul susține echipele inclusive și este o oportunitate de creștere și rafinare în ceea ce privește planurile de business și produsele. Cei doi parteneri ai programului, Google for Startups și Orange, susțin diversitatea în ecosistemul local și acest lucru oferă un impact considerabil asupra parcursului fiecărei echipe. Acesta este programul care poate pregăti un startup pentru un accelerator de top sau să ridice o primă rundă de investiție.

 

Rezultate ale primelor două cohorte

StepFWD a acomodat în primele două cohorte un număr de 19 startup-uri tehnice din o paletă largă de industrii, de la sănătate, inteligență artificială până la fintech. 40 de fondatori au beneficiat pe urma sesiunilor de mentorat susținute de antreprenori și profesioniști din domeniu.

Feedback-ul primit din partea startup-urilor, dar și a mentorilor a fost excelent, iar rezultate pozitive s-au văzut și în evoluția startup-urilor după terminarea programului. După finalizarea programului, dintre startup-urile participante 3 echipe au urmat un program de accelerare și 4 echipe au obținut finanțare de 350K Euro cumulat.

Cea de-a treia ediție a pre-acceleratorului se va desfășura online pe parcursul a 8 săptămâni între 27 septembrie și 22 noiembrie. Cele 10 echipe participante vor fi selectate prin o etapa de interviu cu echipa StepFWD  și evaluate de către o echipă dedicată de mentori. Pe parcursul programului, aceștia vor lucra aplicat pe business sub îndrumarea unui lead mentor ce le va fi aproape pe toată perioada. StepFWD va aborda subiecte fundamentale pentru antreprenorii la început de drum pentru a crește exponențial începând din cadrul programului.

La finalul StepFWD, cele 10 echipe finaliste își vor prezenta afacerea și progresul înregistrat în cadrul Demo Day, un eveniment care va aduce împreună actori importanți din ecosistemul profesioniștilor în tehnologie la nivel local și regional, alături de investitori și fonduri de investiții.

Echipele interesate să participe pot aplica online pe site-ul programului până pe 5 septembrie, 2021.

 

Google for Startups ajută startup-urile din toată lumea să se dezvolte, oferindu-le cele mai bune instrumente Google, conexiuni și exemple de bune practici pentru a le ajuta să construiască produse mai bune. Pentru a afla mai multe despre Google for Startups, accesează startup.google.com.

 

Orange România este liderul pieței locale de telecom și oferă clienților săi, atât utilizatori individuali, cât și companii, cea mai extinsă acoperire și un portofoliu complet: servicii de telefonie mobilă și fixă, internet, televiziune, soluții smart home, servicii financiare Orange Money, soluții IT&C pentru companii în zona de cloud, business Wi-Fi, inclusiv analytics și securitate cibernetică. Cu peste 10 milioane de clienți, Orange România este operatorul numărul 1 în ceea ce privește performanța serviciilor de voce și date din zonele metropolitane și rurale din țară.

Orange Fab România este un program de accelerare de 1 an, lansat în 2017, conceput pentru a susține antreprenorii în dezvoltarea de produse inovatoare și distribuirea acestora pe plan local și internațional.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related